miau.bg»Статии»Мъници»Морски Свинчета»Как да изберем правилната клетка за морско свинче

Как да изберем правилната клетка за морско свинче

Как да изберем правилната клетка за морско свинче
Универсална четка за косми за прахосмукачка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсална четка за косми за прахосмукачка
26.00 лв.
Виж ››

Домашните любимци носят радостта във всеки дом. Затова все повече семейства се решават да разширят своя с малък сладък приятел, който да се грижи за уютната атмосфера. Пример за такъв кръг домашен любимец е морското свинче. Това животинче е известно със сладкия си пухкав вид, малък размер и весело излъчване.

В много отношения морското свинче се оказва перфектният домашен любимец, тъй като не изисква непрестанно обгрижване и в по-голямата част от времето подвизава в своята клетка. Тя е неговият дом, затова е необходимо да полагате грижи за него и да го почиствате редовно. Освен това, е важно да знаете как да изберете правилната клетка за вашето морско свинче.

Ето какво трябва да знаете:

Клетката за морските свинчета трябва да отговаря на размери, които да позволяват то да се чувства удобно и да се движи свободно. Според експерти в областта е препоръчително да си набавите клетка, която е минимум 70 кв. см. Това пространство се счита за оптимално, тъй като осигурява удобство на животинчето.

Ако гледате три морските свинчета или повече, то клетката трябва да бъде с минимален размер от 90 кв. см. Обикновено клетките се изработват от пластмаса, но всъщност този материал не е благоприятен за отглеждане на морски свинчета. Най-оптималният вариант е клетка за морско свинче от дърво. За тази цел обаче е препоръчително да си я изработите сами, за да я направите възможно най-практична за живеене.

Също така е важно да обърнете внимание по отношение на сигурността. Препоръчително е клетката да разполага с решетки, които да не позволяват лесно отваряне на вратичката. По-модерните варианти предлагат функцията за допълнителна плъзгаща врата, която осигурява по-лесно излизане, но същевременно надеждност. Също така, те се изработват с по-голяма височина, която дава възможност за допълнително удобство на вашия домашен любимец.

Морско свинче

Важни елементи, които трябва да има в клетката, са играчки, легло, поилка за вода и пособия за хранене на морското свинче. В крайна сметка правилната клетка се подразбира спрямо активността на вашето животинче. Ако то изпълнява свободно всички, присъщи за него, функции, то тогава можете да бъдете сигурни, че сте взели правилния избор.

А ако още не сте си взели такъв пухкав гризач, но искате, вижте обяви и цени за морски свинчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest