Miau.bg»Статии»Мъници»Зайчета»Кои са любимите плодове на домашните зайци?

Кои са любимите плодове на домашните зайци?

Кои са любимите плодове на домашните зайци
Снимка: nastya_gepp/pixabay.com
Универсална четка за косми за прахосмукачка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсална четка за косми за прахосмукачка
26.00 лв.
Виж ››

Зайците са едни от най-любимите домашни любимци. Те са сладки, доброжелателни и любвеобилни, затова много хора не успяват да устоят на техния чар и искат да ги имат в дома си.

Друго предимство на зайците е, че те са едни от най-невзискателните домашни любимци. Те прекарват по-голяма част от времето си в клетка, нямат големи изисквания за отглеждане или специални грижи.

Храненето е важна част от отглеждането на зайците, тъй като от този процес зависи техния правилен растеж и пълноценна плодовитост. Трябва да обръщате внимание на количеството и честотата, с която да ги храните. Най-разпространената и препоръчвана храна за зайците е грануленият фураж.

Освен него обаче е необходимо да предоставяме на тези животни балансиран хранителен режим на зайчетата, чрез който те да си извлекат ценни вещества и витамини. В това отношение са най-важни именно плодовете. Те укрепват имунитета на зайците и действат благоприятно върху функциите на вътрешните органи.

Кои са любимите плодове на домашните зайци?

- Всеки заек има свои индивидуални вкусови възприятия, затова любимият плод на заека не може да бъде ясно обозначен. Въпреки това крушите и ябълките се отличават като едни от най-предпочитаните плодове за зайците. Освен, че ги хапват с голям апетит, тези плодове им доставят всички необходими витамини и минерални вещества, от които животните се нуждаят. Важно е обаче да не прекалявате с количеството, за да не прехраните зайците с плодове и да ги застрашите от затлъстяване.

Дини и пъпеши за зайци

- Бананът е друг любим плод на тези животни. Важно е обаче да ги храните само с един и то да бъде обелен. Тук отново е препоръчително да не прекалявате с количеството. Най-оптималният вариант е да разнообразявате тяхното хранене с банан на всеки 7 дни, но не по-често, тъй като този плод е с голямо калорийно съдържание.

- Дините и пъпешите са други предпочитани плодове за зайците. Препоръчително е обаче да внимавате преди да ги нахраните с тях, тъй като предварително трябва да почистите тяхната кора и семена. Тук също важи изискването с умереното количество – можете да им давате тези плодове често, но в малки порции.

Вижте още какво обичат да ядат зайците!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest