miau.bg»Статии»Рибки»Отглеждане на Рибки»Видове рибки за голям аквариум

Видове рибки за голям аквариум

Видове рибки за голям аквариум

Рибките се оказват един от най-популярните избори по отношение на домашни любимци. Това важи с пълна сила за семействата, които искат да осигурят на децата си домашен любимец, който да бъде тих, кротък, но същевременно да носят радост в къщата.

Аквариумните рибки също обаче крият своите особености и специфични потребности. Една от тях е именно аквариумът, който трябва да бъде максимално доближен до естествения им хабитат – морската вода. Всеки вид рибка носи своите обособени нужди, затова и не всяка от тях може да вирее в голям или пък в малък аквариум.

Ако имате голям аквариум и обмисляте най-подходящите алтернативи за аквариумни рибки, ето няколко от най-приспособените видове:

- Риба птицечовка – от този вид съществуват около 25 разновидности. Те имат редица предимства, които ги нареждат на първите места за подходящи рибки за отглеждане в голям аквариум. Птицечовките нямат големи изисквания за условията на живот, за тях е достатъчно да поддържате нормална аерация и филтрация, както и да сменяте водата на всеки 2 седмици. Те се размножават лесно и с правилните грижи могат да живеят до 5 години.

- Златна рибка – освен невероятния външен вид, златната рибка има много положителни качества, които спомагат за лесното им отглеждане. Те не са капризни по отношение на храната или температурата в аквариума. Ако отсъствате често, този вид риба са подходящи за вас, тъй като без проблем могат да издържат до 1 седмица без храна. Освен това, златната рибка може да живее до 15 години.

Златна рибка

- Рибката Даниос – този вид риби са много енергични и непрестанно плуват, което изисква да разполагат с голямо пространство. Предимствата им са многобройни: те са всеядни и не са взискателни към създадените условия; за тях температурата не е огромен фактор, достатъчно е да бъде в рамките на 16 и 28 градуса. Въпреки това имат изискване към светлината – те обичат ярко осветление, което значи, че трябва да инвестирате в това, ако искате да имате такива рибки.

- Риба Скаларий – една от най-популярните аквариуми рибки. Противно на повечето очаквания, те изобщо не са капризни с изключение на температурата, която не трябва да бъде под 22 градуса. Те достигат по-големи размери, затова изискват средата им да бъде широка и просторна.

Ако вие имате или искате голям аквариум, вижте нашите обяви за рибки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest