Miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Агресивни породи кучета

Агресивни породи кучета

Агресивни породи кучета
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Един от най-важните въпроси, които може да си зададете, е коя порода куче е най-добра за Вас и Вашето семейство. Ако имате деца, може да сте особено загрижени за избягването на особено агресивни кучета. В тази статия ще обсъдим агресията при кучета и ще Ви разкажем за някои от най-агресивните породи кучета в света.

Признаци на агресия: кучето ръмжи, лае или хапе.

Агресията при кучета може да се дължи на истинкта за ловуване, когато става въпрос за по-малки животни.

Агресивното поведение към хора обикновено се задейства от страх, не от ловен инстикт. Кои са най-агресивните породи кучета?

1. Немска овчарка - те често се използват като полицейски кучета, защото са изключително интелигентни и атлетични. Техният размер и сила над средната ги прави страхотна защита от натрапници. Имат много силни челюсти - захапката им е достатъчно силна, за да счупи кост. Разбира се, с правилното обучение те могат да бъдат прекрасно допълнение към вашия дом

2. Американски питбул териер - за съжаление, са били използвани за битки с кучета, затова може да са генетично предразположени към агресивни тенденции. Тази агресия при кучетата обикновено е насочена към други кучета и рядко се случва да се прояви към стопаните на кучето, особено ако е било обучено.

Агресивни породи кучета

3. Сибирско хъски – те проявяват агресивно поведение в резултат на лошо обучение. Тези кучета могат да бъдат упорити и да представляват предизвикателство дори за опитните стопани.

4. Доберман – отглеждани са като кучета пазачи и впоследствие са били използвани като работни кучета за полицейски и военен персонал. Като такива, те имат репутация на агресия, но тя се проявява от страх към непознати или в опит да защитят собственика си. Въпреки това, те са много интелигентни и приемат обучението си отлично.

5. Дакел - склонни да бъдат най-агресивни към непознати и въпреки че вероятно не могат да нанесат много щети, постоянният лай може да се превърне в проблем.

6. Ротвайлер - те са териториални и са склонни да имат проблеми с други кучета. Те също така не са много подходящи за домакинства с други малки домашни любимци, защото имат силен ловен инстинкт. Те ще се справят най-добре в дом, където са единственият домашен любимец, но в подходяща среда и с подходяща социализация, ротвайлерите могат да бъдат страхотни приятели и с други любимци.

Ротвайлер

7. Акита ину - те са били ловни кучета и са създадени за тежки условия. Техният ловен инстинкт трябва да се има предвид, ако сте избрали тази порода. Създават силни връзки със своите семейства и имат способността да ги защитават, ако усетят опасност.

Всички тези потенциално агресивни породи могат да бъдат обучени и социализирани така, че да не проявяват агресия към непознати хора или към други животни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest