Miau.bg»Статии»Кучета»Породи Кучета»Породи едри и игриви кучета

Породи едри и игриви кучета

Породи едри и игриви кучета
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Породата е основен фактор при определянето на нивото на енергия. Тези игриви кучета, за които ще си говорим днес, се нуждаят както от умствени, така и от физически упражнения, за да са щастливи.

Имайте предвид, че те трябва да имат начин да изразходят енергията си по положителен начин, иначе има възможност да бъдат разрушителни.

Освен своята игривост, тези породи се различават по външен вид и темперамент. Това, което ги обединява, е, че обикновено обичат да са будни и заети през по-голямата част от деня и се нуждаят от активен човек, който може да бъде в крак с тях.

Нека Ви разкажем за няколко породи едри кучета, които обожават игрите:

1. Бордър коли - те са изключително интелигентни, енергични кучета, отгледани да бъдат пъргави и с добра издръжливост. Могат да бъдат отлични домашни любимци, но преди всичко се нуждаят от занимания. Техният естествен инстинкт е да се занимават със стада, но те могат да насочат това в преследване на играчки или в решаване на пъзели.

Австралийска овчарка

2. Австралийска овчарка - също много умни и активни и се отличават в кучешките спортове. Те вероятно ще търсят занимания, ако не им се даде подходящ начин да изразходят енергията си. Някои австралийски овчарки могат да проявят упоритост, ако не им е предоставено обучение или достатъчно упражнения.

3. Австралийско пастирско куче – трудолюбива и игрива порода. Тези игриви и едри кучета са характерни със своята издръжливост и желание за игри. Отлични са в кучешките спортове, обожават да се учат на трикове и да решават игри-пъзели.

4. Ваймаранер – тази порода е отгледана за лов и има желание да бъде в движение, бягайки на дълги разстояния. Тези кучета са склонни да бъдат приятелски настроени и привързани, въпреки че някои могат да бъдат хиперактивни.

Ваймаранер

5. Белгийска овчарка Малиноа - ако изберете Малиноа за домашен любимец, позволете на кучето си да участва редовно в кучешки спортове, те са много добри в тази сфера. В допълнение към обилните ежедневни физически упражнения, занимания, свързани с проследяване също са чудесна възможност за умствена стимулация.

6. Сибирско хъски – те са били развъждани за теглене на шейни на дълги разстояния, така че не трябва да е изненадващо, че се нуждаят от много упражнения. Повечето хъскита се наслаждават на дългите ежедневни разходки, тичане и походи. Внимавайте при високи температури, ако се намирате в горещ климат, тъй като те имат много дебела козина.

Хъски

7. Боксер - забавни, любвеобилни и леко хиперактивни едри кучета. Те могат да бъдат прекрасно допълнение към всяко семейство, но се нуждаят от тренировки и движение. За тях дългите разходки и игри са задължителни

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest