Miau.bg»Статии»Котки»Любопитно за котките»6 начина да направиш котката си много щастлива

6 начина да направиш котката си много щастлива

Да направиш котката си много щастлива
Снимка: StockSnap/pixabay.com
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
23.00 лв.
Виж ››

Ние мислим котките за независими и самостоятелни същества, но когато става въпрос за обогатяване и разнообразяване на техните занимания, Вашите пухкави приятели имат нужда от помощ. Ако се чудите как да им осигурите това, ето как!

Нека Ви кажем как да направите котката си щастлива!

1. Направете мястото си подходящо за писани. Котките обичат да се катерят, да скачат на високи места и да драскат. Имайки предвид тези инстинкти, Вие можете да преобразите малка част от дома в кът за игра. Сложете етажерки, специално за Вашия любимец, изберете катерушки и интересни драскалки, на които да се радва.

2. Вкарайте външния свят вкъщи. Ако Вашата котка е гледана вкъщи, ето как да внесете малко от околната среда при нея – засадете тревичка в саксия, която да си похапват, а също, ако имате възможност можете да посадите и от билката Коча трева (също наричана котешка трева, заради любовта на котките към нея), която обичат. Освен това, можете да осигурите кътче за котката до прозорец, от който да гледа навън – бонус е, ако от външната страна на прозореца поставите хранилка за птички.

3. Разнообразете времето за игра. Вземете играчка тип въдица, която котката да гони и да скача. По този начин се симулира ловът, на който тя е свикнала. Или и дайте играчка, която може да гони и дебне (примерно мишка с дистанционно управление), а може и такава, която може да си разнася вкъщи.

Катерушка за котки

4. Създайте и предизвикателство. Играчките-пъзел, които имат възможност за поставяне на котешко лакомство в тях, са един чудесен вариант за разнообразие на играта и за повече активност на Вашия любимец. Не е нужно „джобчето“ за лакомства да се пълни докрай – ако Вашата котка има малък проблем с наднорменото тегло, тогава може да се сложи по-малко и пак да и е интересно това занимание.

5. Направете промяна вкъщи. Сменете играчките на котето, ако смятате, че са омръзнали, преместете котешката катерушка, старайте се игрите да са забавни, както за любимите котаци, така и за Вас.

6. Обърнете ѝ повече внимание. Това е един от най-важните начини котката да се чувства щастлива – обичайте я и играйте с нея.

Котка

Има много различни играчки, които да използвате по време на игра, ако сегашните са скучни за котката. Експериментирайте, изберете катерушка или инсталирайте етажерки, по които да се катери, симулирайте външния свят вкъщи. Променете нещо у дома, което да развълнува любимеца и да му е интересно, осигурете трева в саксия, която да си хапва, обърнете му повече внимание от обикновено и ще имате много щастлива котка!

Вижте също и подходящи подаръци за котки, които ще зарадват любимеца ви!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest