miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Характер и поведение на голдън ретривър

Характер и поведение на голдън ретривър

Голдън ретривър
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Малко хора знаят, че 3 февруари е световен ден на породата голдън ретривър. Малко кучета могат да се похвалят с такова международно признание, а то е напълно заслужено. Дължи се на прекрасния характер и чудесно поведение на голдън ретривъра, които ни напомнят с присъствието си защо тези четириноги са наричани най-добрия приятел на човека. Породата голдън ретривър е красноречиво доказателство за това определение.

Всеки кинолог ще потвърди, че в лицето на това куче имаме най-милото, дружелюбно и симпатично четириного - истински подарък за всеки любител на кучета.

Известно е, че породата е създадена като ловджийско куче, но не може да се очаква, че то ще е отличен пазач, защото по характер голдън ретривърът е много добронамерено към непознати. Готово е да приветства всеки посетител, без да търси злонамереност в него.

Не бива в никой случай ретривърите да се смятат за глупави кучета. Те са изключително умни и интелигентни животни. Позиционирани са на четвърто място в класацията за най-умните кучешки породи в света. Освен това оглавяват класацията за най-добрите плувци в света.

Високият праг на чувствителност, който притежават, ги прави подходящи за ловджийски, полицейски и кучета спасители. Тези качества се допълват от желанието на животното да работи, да му се възлагат задължения и да носи отговорност, което го прави щастливо от възможността да бъде от полза.

Тези факти правят златните ретривъри едни от най-добрите работещи животни. Те са чудесни придружители на незрящи хора, както и много подходящи терапевтични кучета. Добротата им и нежната захапка ги прави пригодни за отглеждане на други видове животни, могат да се грижат за малки котета с голяма топлота и любов.

Характер и поведение на голдън ретривър

Поради високия си интелект и желанието си да служи на стопанина, голдън ретривърът се обучава лесно, спазва изискванията и може да бъде трениран и от неопитен стопанин. Желанието на зарадва стопанина го прави отличен компаньон, който лесно се научава да носи чехлите или вестника на своя собственик си, както и да се грижи за децата в семейството. В голямото му сърце има място както за хората, така и за останалите домашни любимци, към които това куче проявява обичайното търпение и добронамереност. С право тази порода е перфектният домашен любимец.

Така че, ако искате да си вземете такова куче, вижте обяви и цени за голдън ретривър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest