miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Какво обича голдън ретривърът?

Какво обича голдън ретривърът?

Какво обича голдън ретривърът
Повод за куче, розов, 5 метра, до 15 кг
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Повод за куче, розов, 5 метра, до 15 кг
18.50 лв.
Виж ››

Фактът, че породата голдън ретривър се нарежда сред предпочитаните породи кучета за домашни любимци, както и за работни животни показва, че хората обичат златните ретривъри.

Те са избирани заради чудесния характер на голдън ретривъра, характерен с мекотата, дружелюбността, но и самоувереността си, многобройните им заложби на ловджийско куче, водач на слепи хора, участник в спасителни акции и полицейски служител.

Интелектът им ги поставя на четвърто място сред умните породи, а лесното им обучение ги прави наистина перфектни работещи животни, както и домашни любимци.

Какво обича породата голдън ретривър?

Отговорът е - то обича тези дейности, които го правят толкова популярно. Възрастното животно обича да работи и има рядката способност да се адаптира към всякакъв тип работни изисквания. Изключително лесно и бързо възприема командите и ги изпълнява с ентусиазъм, защото гори от желание да угоди на своя собственик.

Това куче умее да се съсредоточи в задачата и да я изпълни съвсем точно. Интелигентният златен ретривър обича да му възлагат отговорности, да му гласуват доверие, вменявайки му задължения, които с готовност изпълнява.

Нищо не е твърде трудно за интелекта му и то обича да взима решения, свързани със задълженията му. Паметта му и любовта му към работата го правят отлично работно куче.

Когато не са му делегирани задължения, това активно, но не прекалено енергично четириного обича да играе, харесва му водата и с удоволствие се къпе. Обича разходките на открито, да потича на воля, тъй като има енергия, която да изразходва.

Голдън ретривър

Ретривърите харесват да носят разни вещи в устата си и са от тези домашни любимци, които с радост ще донесат пантофите на стопанина си, когато се прибере у дома. Още повече на тях им доставя удоволствие да се грижат за стопаните си, да им служат.

Златните ретривъри са щастливи да се чувстват част от семейството, но никога не забравят задълженията си към стопанина, на когото служат. Спокойният им характер ги прави идеални терапевтични кучета, но това няма как да се постигне без личната им ангажираност към хората, които се нуждаят от тях.

В лицето на голдън ретривъра човекът има неуморен и търпелив работник, предан приятел и защитник, куче, което го обича и му случи безрезервно.

Ако и вие искате такова златно куче, вижте обяви и цени за голдън ретривър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest