miau.bg»Статии»Кучета»Дресура на Кучета»Дресура и обучение на немски дог

Дресура и обучение на немски дог

Дресура и обучение на немски дог
Автоматичен повод за куче с фенерче - 5м до 15кг
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Автоматичен повод за куче с фенерче - 5м до 15кг
26.00 лв.
Виж ››

Немският дог е голямо и умно животно, което се обучава лесно, защото кучето е схватливо и интелигентно, ориентира се много бързо в това, което се изисква от него. За него можем да кажем, че е един нежен гигант, но както при всички едри животни, възпитанието му е от изключителна важност, защото ако стане неуправляемо, човекът не може да му си противопостави със сила. Единственият начин да бъдат държани под контрол, е немските догове да се обучат добре още от ранна възраст.

Тъй като желанието им да угодят на стопанина е вродено, мъниците могат да бъдат управлявани лесно. Времето за старт на процеса на обучение на немския дог е на възраст от 8 до 10 седмици, като социализацията вече трябва да е осъществена. Това значи подрастващото куче да е свикнало с чуждо присъствие и да се приема добре заобикалящата го среда.

Обучението на кучето е един процес на взаимно разбирателство и доверие между човека и неговия домашен любимец. Грубото отношение, наказанията и малтретирането могат да нанесат непоправими вреди в отношенията с домашния дог. Той ще се страхува или ще мрази стопанина си, а това е възможно най-лошото отношение, което човек може да очаква от своя най-добър приятел, защото превръщайки се в противник догът е много опасен.

Тренировъчният процес на породата немски дог трябва да бъде съпровождан с похвали и награди, на които голямото куче реагира много добре. Търпението при заучаването на командите е най-добрият съветник на стопанина, който се явява треньор. Ако тази задача не е по силите му, той може да се обърне към услугите на лицензирани треньори на кучета, които да възпитат и обучат домашния любимец.

Малките кученца не са в състояние да учат дълго. Увеличаването на времетраенето на обучението става с порастване на домашния любимец. Рутинното и предсказуемо поведение на стопанина, изразяващо се в похвала, награда и положително отношение трябва да бъде задължителна норма, с която кучето да свикне, за да свързва приятните емоции с изпълнението на определени изисквания към него.

Немски дог

При отглеждане на немски дог е тренировките на кучето да се редуват или да завършват с игра, за да остане като завършек приятната емоция. Споменът за нея ще бъде стимул за следващата тренировка.

Немският дог е бързо и елегантно куче, което се справя добре с дейности, свързани с бягане, носене на предмети, прескачане. То успешно може да участва в състезания за бързина. У дома му харесва да участва в съвместните забавления на семейството.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest