miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Съвети при избора на временен гледач за животното ви

Съвети при избора на временен гледач за животното ви

Съвети при избора на временен гледач за животното ви
Снимка: StockSnap/pixabay.com
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
17.00 лв.
Виж ››

Колкото и да обичаме нашите любимци, все някога ще ни се наложи да ги оставим за ден-два, или малко повече.

Причините могат да бъдат всякакви – например, толкова желаната ни почивка, меден месец, събиране или дори негативна ситуация, в която трябва да реагираме.

Тогава може да се наложи да оставим любимеца за няколко дни. Подходът тук е познат – имаме нужда от временен гледач.

Как да изберем временен гледач за нашия домашен любимец?

1. Изберете Ваш приятел или познат. Не оставяйте Вашето животно с човек, на когото нямате доверие! Вие трябва да сте сигурни, че временният гледач на домашния любимец ще се отнася добре с вашата животинка и че знае как да се грижи за нея. Освен от гледна точка на поведението на човека към животното Ви, трябва да се вземе под внимание и мястото, където ще бъде гледачът. Знаем, че най-често това ще бъде Вашият дом. Винаги бъдете внимателни, когато става дума за дома, за ценните предмети там и за малкия Ви най-добър приятел.

2. Опознайте по-добре гледача, който ще наемете. Дори той да бъде Ваш познат, срещнете животинката си с човека, който ще го гледа докато Ви няма. Обсъдете възможни специфични нужди на любимеца си – лекарства, терапии, страхове, поведение, както и просто ежедневната рутина. Много е важно временният гледач на животното да знае къде има спешен ветеринарен кабинет, който може да се посети при инцидентни ситуации!

Животното Ви трябва да се чувства като у дома с този човек, не трябва да се страхува или притеснява от него. Ако то не се чувства добре с конкретния гледач, обмислете вариант с друг.

3. Ако изберете професионален гледач на животни, той трябва да бъде трениран за първа помощ. Също трябва да знае всякаква основна информация за животното Ви и да има договор за услугата. Той трябва да бъде уведомен от рано за датата на Вашето отсъствие.

4. Трябва да имате възможен постоянен контакт с временния гледач, когото ще изберете. Запишете неговия телефон и осигурете допълнителен начин за комуникация при нужда. Уведомете гледача за възможни посещения, които да очаква. Храната, която оставяте за периода, в който ще отсъствате трябва да е достатъчно – ако не е, уведомете гледача откъде да я набави.

Гледач на животн

Временният гледач на домашни любимци трябва да бъде познат на Вас или професионалист, отговорен и любящ към животните човек, който има отлична представа как да се грижи за домашния Ви любимец, особено ако периодът, в който ще отсъствате, е по-дълъг от 2 дни!

Изборът е много важен и сериозен процес, който трябва да бъде обмислен добре. Наблюдавайте как животното се държи с човека, а и как човекът се държи с него. Трябва да имате доверие на този човек и да сте сигурни, че всичко ще бъде наред, докато Ви няма.

Вижте също как да пътуваме с животно и съвети при избор на хотел за домашни любимци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest