miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Хранене на английски кокер шпаньол

Хранене на английски кокер шпаньол

Хранене на английски кокер шпаньол
Безшумна пила за нокти за домашни любимци
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Безшумна пила за нокти за домашни любимци
43.00 лв.
Виж ››

Английските кокер шпаньоли са изключително сладки и енергични създания, които обичат веселите игри и вкусната храна. Те са доста придирчиви в храната и затова изборът на диета е важен елемент от тяхното отглеждане.

Трите вида хранене - със суха храна, с натурални продукти, приготвени у дома, и смесено хранене са подходящи за тази порода. Изборът на начин на хранене на английския кокер шланьол е изцяло на стопанина, но по-важното е какви са основните изисквания, които да се съблюдават при съставяне на диетата. Значение имат:

- Размерът на домашния любимец - различията в размера на малките и големите животни трябва да се отчетат задължително при определяне на порциите.

- Възрастта на животното - подрастващите кученца са много активни и имат нужда от високо протеинова диета и обилно хранене. Възрастните са с намалена физическа активност и затова нужните им калории са по-малко.

- Физическа активност - някои кучета участват в лов или състезания и за тях храната трябва да е по-висококалорична и питателна.

- Физическо състояние - някои от кокерите са истински бегачи и играчи, но има и такива, които прекарват много време в дрямка. Тяхната диета може да бъде намалено с четвърт.

- Склонност към алергии - кокерите често страдат от хранителни алергии. Затова всеки нов продукт се въвежда внимателно.

Малките кученца трябва да получават по 4-5 супени лъжици кучешка храна на ден, а възрастното животно по 1, 5-2, 5 чаши дневно. Бебета до 2 месеца се хранят 5-6 пъти на ден. От 2 до 4 месеца е добре да получават храна по 4 пъти на ден. От 4 до 6 месеца - по 3 пъти на ден, а възрастните животни се хранят 2 пъти дневно, както всички породи.

Английски кокер шпаньол

Ако английският кокер шпаньол ще се храни с натурални продукти, месото за малките кученца трябва да бъде постно и да се дава в количество 50 грама на ден. Възрастните кокери имат нужда от 250-350 грама месо дневно.

Дреболии е добре да получават 2-3 пъти в седмицата. Карантиите е нужно да са добре обработени термично.

Млечните продукти са храна и не бива да заменят течностите. От тях на животното може да се дават кефир, кисело мляко на кучето, извара, сирена.

Яйцата са в ограничено количество, не повече от 1-2 на седмица, а хлебните изделия и зърнените храни са само част от менюто, която разнообразява храната, не бива да се дават като самостоятелно блюдо.

Зеленчуците и плодовете за кучета са полезни храни за кокерите и може да се дават като част от порциите и за обогатяване на храненето. Варената морска риба също може да присъства като разнообразие в храната, но никога рибата не бива да се поднася сурова.

Диетата може да бъде по избор на стопанина, но задължително е да бъде балансирана, здравословна и правилна за породата кокер шпаньол.

Ако и вие си търсите такова красиво куче, вижте обяви и цени за кокер шпаньоли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest