Miau.bg»Статии»Кучета»Породи Кучета»Кои са най-високите породи кучета?

Кои са най-високите породи кучета?

Най-високите породи кучета

Кучетата, като най-често срещаните домашни любимци, участват във всевъзможни класации. Тези разбори на външността или поведението на домашните питомци дават още интересни сведения за тях, те са любопитни и търсени от любителите на кучета.

Кои са най-високите породи кучета е забавна и любознателна класация, която не бива да се пропуска. Интересът към нея се създава от представата за тези истински гиганти в кучешкото царство, които едновременно плашат с вида си, предизвикват интерес и вълнение, защото съчетават в себе си мощ, благородство, сила и елегантност.

Немски дог

Класацията се води от немският дог. Това е най-високото куче в света. Минималната височина на мъжкия екземпляр по стандарт е 80 сантиметра, а женските са по 72 сантиметра средно. Шампионът сред породата е куче, високо 111, 8 сантиметра, истински гигант сред лаещите четириноги.

Пиринейски мастиф

Тази порода произхожда от Испания и е представена от едри екземпляри. Мъжките са високи по 77-81 сантиметра, а женските са 72-75 сантиметра на височина. Това е много интелигентно животно, което често се използва като пазач и охрана.

Санбернар

Животното от тази порода е повече масивно и едро, но все пак и много високо. Мъжките екземпляри понякога могат да достигнат до височина почти 1 метър, женските са малко по-ниски. Въпреки огромните си размери, те са много дружелюбни и кротки животни.

Санбернар

Испански мастиф

Това е още едно едро куче, което е било използвано за охрана на добитъка от вълци. Мъжкото животно расте до около 77-88 сантиметра, а женското до 72-88 сантиметра. Те са и доста тежки, освен че са с висок ръст.

Английски дог

Този гигант сред кучетата е основно пазач. Средният му ръст варира в по-широки граници, но е доста голяма цифра, от 69 до 91 сантиметра са мъжките, като шампионът е с 94 сантиметра височина.

Ирландски вълкодав

Тези кучета са от едрите, но са характерни с по-голям ръст, отколкото тегло. Мъжките имат средна височина от 79 сантиметра, а женските са доста по-ниски, средно по 71 сантиметра. Това е силно и смело ловно куче.

Ирландски вълкодав

Леонбергер

Това едро куче е много елегантно, защото е добре балансирано от развъдчиците. Мъжките достигат до 72 сантиметра височина, а женските до 65 сантиметра. Те са много добри пазачи, а също и отлични семейни кучета.

Високите кучета съвсем не свършват с тези породи. Към тях се включват и руските териери, всички видове хрътки, шотландският дирхаунд, тибетският мастиф, алабай, московското куче-пазач, бурбул и много други. Всички те притежават и други достойнства, но високият им ръст е това, което веднага ги отличава и фокусира вниманието към тях.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest