miau.bg»Статии»Кучета»Дресура на Кучета»Дресура и обучение на фараоново куче

Дресура и обучение на фараоново куче

Дресура и обучение на фараоново куче
Повод за куче, автоматичен, Led фенерче, син, 5 метра
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Повод за куче, автоматичен, Led фенерче, син, 5 метра
26.00 лв.
Виж ››

Фараоновите кучета са много атлетични, интелигентни и жизнени любимци, принадлежащи към една от най-старите породи. Древността на тези египетски хрътки е доказана от множеството скулптурни очертания и декорации по различни храмове и гробници в Египет, датиращи от 4400 година пр. н. е.

Характер на фараоново куче

Тези кучета са предимно самоуверени, но могат да бъдат обучени на всякакъв вид команди, като се използва подходящата дресура. Те са изключително интелигентни и обичат игрите – обучение, което има предвид тяхната независима природа, ще има невероятни резултати. Фараоновите хрътки обичат да откриват какво искате от тях, но е възможна проява на упоритост от тяхна страна, затова за обучението им са нужни креативни идеи.

Обучението на фараоновото куче

Когато дресираме фараоново куче, ние трябва да провеждаме кратки тренировки (10 минути по 3 пъти на ден) в заградени пространства и да използваме специални лакомства. По-дългите или повтарящи се уроци ще я отегчат и тя ще загуби интерес. Кучето реагира най-добре на положителна подкрепа. Винаги награждавайте добро поведение с обич или вкуснотийки.

При наказание трябва да използваме метода „таймаут”, който е най-подходящ.

Този метод се състои от оставяне на кучето само в стая, като в нея няма играчки, и липса на внимание от наша страна за няколко минути (3 до 4 мин.). Този тип наказание е форма на кратка социална изолация, той не използва никаква болка и е предпочитан. Ако кучето изпитва безпокойство (лае/вие, когато няма никой вкъщи, трепери, диша тежко, не яде, наранява се) този метод не е подходящ!

Съвети при обучение на фараоново куче

Ако отглеждате фараоново куче, което е малко, още малко, една пълноценна рутина с определено време за разходки, тоалетна, хранене, игра, баня и т.н. ще бъде най-добрият начин за него да се адаптира към дома, външния свят и ежедневните навици. Също така, то ще използва енергията си изцяло и няма да има време за бели.

Фараоново куче

Започнете с лесни команди, като заповед седни, команда легни, ела. Водете неговия нос с лакомството до желаната позиция, но му го давайте след като командата е изпълнена. Социализирайте кучето от рано, посещавайте кучешки паркове и места, с позволен достъп на любимци. Така то ще научи как действа света навън, как да реагира при среща с други кучета и хора.

Демонстрирайте значението на думата „Не” още от първия ден с по-сериозен тон, но не викане! Не одобрявайте поведение като скачане, ръмжене, силно дърпане при разходки, бягство през отворени врати. Прилагайте метода таймаут при такива случаи (оставете кучето само за около 3 минути, така му казвате, че е било непослушно и че ще загуби своя приятел (Вас), ако продължава).

Какво да НЕ правим, когато обучаваме Фараоновото куче

Не крещете по време на дресировката на кучето. Никога не използвайте физическо насилие, като наказвате лошо поведение. Това може да доведе до поведенчески проблеми и е нехуманно. При обучение на фараоново куче не пускайте тези кучета без каишка, дори и да са тренирани – техният инстинкт на ловец е много силен, ако видят или подушат малко животно, те ще го подгонят. Тази тяхна природа ги фокусира единствено върху това, което гонят, и вероятно няма да ни чуят, когато ги викаме.

Когато обучавате фараоновото куче, трябва да проявите търпение и любов. Създайте положителна връзка с обучението и награждавайте дори най-малките му успехи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest