Miau.bg»Статии»Котки»Хранене и Отглеждане»Хранене на сейшелска котка

Хранене на сейшелска котка

Хранене на сейшелска котка
Снимка: 6noyers
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
23.00 лв.
Виж ››

Сейшелската котка е интересна като вариант за мъркащ домашен любимец. Тя не покрива представата за мързеливо пухкаво създание, което прекарва почти цялото си време в сън на дивана.

Сейшелската котка е по-енергична от повечето породи и е доста пъргава, подобно на сиамската си роднина. С нея стопанина винаги е нащрек - като се започне с характера и поведението на сейшелката, и се стигне до нейното меню.

С какво да храним сейшелска котка?

Нужна е балансирана и разнообразна диета, както се препоръчва при всички породисти животни. Сейшелските питомци обаче има с какво да изненадат стопанина си в това направление на грижата към тях. Те обичат млечните продукти. Затова е добре да им се дават кефир, извара, а също и заквасена сметана.

Котката е хищник и обича месо. Това го знае всеки и съветът обикновено е да се свари някакво постно месо за дневната диета. Сейшелската котка обаче харесва суровите месни продукти. Най-подходящо за целта е пилешкото. Задължително обаче трябва да се нареже на ситно. Ако стопанинът има съмнение в качеството на месото или просто иска да се презастрахова, може преди нарязването да попари месото с вряла вода, за да премахне всяка възможност за заразяване на домашния любимец с бактерии. Това е добре да се прави с всяко замразено месо, прясното домашно птиче месо е по-безопасно.

Повечето домашни котки, породисти или не, обичат сухата храна. За сейшелската котка това не е най-добрият избор. Ако ще им се дава консервиран фабрично произведен фураж, трябва да е супер премиум клас. Храненето с естествена храна при тази порода все пак е за предпочитане. Затова сейшелските котки се препоръчват на хора с повече свободно време за домашния любимец. Това се отнася не само до заниманията с котето, но и до неговото хранене.

Важно внимание трябва да се отдели на водата за домашния любимец. Не е достатъчно само да има вода в купата и денонощен достъп до нея. Сейшелската домашна приятелка се нуждае от винаги прясна вода. Смяната на съдържанието на купичката трябва да става поне 2-3 пъти на ден.

Ако се изпълнят всички изисквания към неговото хранене, това коте ще се отплати с привързаност и отдаденост на стопанина и готовност да сподели неговите пътувания.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest