miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Хранене на аляски клий кай

Хранене на аляски клий кай

Хранене на аляски клий кай
Kомплект четки за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Kомплект четки за кучета
20.00 лв.
Виж ››

Аляски клий кай е куче, създадено като заместител на аляското хъски за хора, които нямат достатъчно място за едрото куче, но много искат да имат такъв домашен любимец. Това не е единственото предимство на породата. Джобното хъски е и за тези, които имат алергия към кучешка козина. Аляските клий кай са хипоалергенни кучета.

Струва си любителите на породата да имат животното в дома си. Грижите за аляски клий кай обаче са значителни. За щастие хранителната му диета не е сред най-трудните от тях. При пазаруване на хранителни продукти за хранене на клий кай е добре да се избере сухо зърно с високо качество без зърната, защото непоносимостта към зърнени култури е често срещана при породата и може да доведе до разстройство на стомаха.

В търговската мрежа има всички необходими продукти за съставяне на балансирана и калорична храна за домашния питомец. В състава на храната за клий кай трябва да има високо съдържание на витамини и протеини и много малко въглехидрати.

Ако кучето е много активно, ще му бъде нужна малко допълнителна мазнина в диетата. Суровите меса и яйца са добър и здравословен източник, но трябва да бъдат проверени. Месото може преди да се даде на кучето да се попари с гореща вода.

Аляският клий кай се нуждае от 800 калории на ден. Тази нужда може да се задоволи от 65 процента месна храна и останалата част сухо зърно, млечни продукти, зеленчуци и плодове. Добре е зеленчуците също да бъдат сварени или попарени.

Това, което трябва да се избягва, е тлъстото месо от рода на свинско и овнешко, тръбните кокали, обработени меса чрез пушене, мариноване, силно подправени храни, каквито са човешките.

Домашно приготвената храна за клий кай е по-подходящ избор за хранене на кучето, но отнема повече време за обработка, нужно е да се обогати с витамини и минерали.

Стопаните, които нямат нужното време за домашна храна, могат да се доверят на фабрично приготвената. Тя е обогатена с всички необходими съставки, съобразена е с възрастта на животното, стига да е с високо качество. Премиум клас храна ще гарантира добро здраве на домашния питомец.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest