miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Колко години живеят пинчерите?

Колко години живеят пинчерите?

Колко години живеят пинчерите
Автоматичен повод за куче с фенерче - 5м до 15кг-25%
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Автоматичен повод за куче с фенерче - 5м до 15кг
26.00 лв.
19.50 лв.
Виж ››

Въпросът за продължителността на живота на домашния любимец занимава всеки стопанин. Грижата за животното, радостта от неговите игри и поведение, верността и предаността му карат хората в дома да се привържат към своя домашен приятел и да желаят той да е с тях за дълго.

Домашните ни любимци имат много по-малко години възможност да споделят живота си с нас, но правилното отглеждане и грижи могат да им предоставят максималния брой години за вида и породата.

Колко дълго живеят пинчерите? Пинчерите са малки, но здрави, енергични и силни животни. Малките породи кучета са по-дълголетни от големите, така че стопаните на пинчери са облагодетелствани от тази гледна точка.

Средно пинчерите живеят 15 години. Това е сериозна възраст за куче, но има много опасности по пътя до достигане на преклонна възраст.

На първо място това са заболяванията, които са характерни за породата. Диабетът, бъбречните заболявания, глаукомата и катаракта, както и епилепсията които мъчат породата, могат сериозно да съкратят живота на пинчера. Гухотата, която се наблюдава по-често при раждане в тази порода, също е предпоставка за по-къс живот, тъй като кученцето може да пострада лесно, когато е навън, ако успее да се откъсне от стопанина.

Пинчер

Друг капан са възможните сериозни травми, които кучето може да получи поради своето поведение и особености на характера на пинчера. Той е малко, но много смело куче, което не осъзнава своя ръст и дръзко се спуска срещу многократно по-едри четириноги. Ако тези сблъсъци не бъдат предотвратени навреме от стопанина, пинчерът е изложен на сериозна опасност.

Цялата група на пинчерите е устойчива, с добра продължителност на живот, стига кучето да се държи винаги под око. Не трябва да се забравя и грижата за психическото състояние на животното, защото смяната на стопанин за възрастния пинчер, привързан болезнено силно към своя човек, е тежко преживяване. Такъв стрес също може да окаже влияние върху това колко живее пинчерът.

Ако и вие искате такова кученце за другар, вижте обяви и цени за пинчери.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest