Miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»С какви животни се разбират пинчерите?

С какви животни се разбират пинчерите?

С какви животни се разбират пинчерите
Снимка: Dorena/pixabay.com
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Съвместното съжителство между видовете винаги е предизвикателство. Това важи както за хората и представителите на животинското царство, така и за отношенията в самия животински свят.

Известно е отношението между куче и котка, станало нарицателно за конфликти от всякакъв род. Неразбирателство има и между отделните породи лаещи четириноги, които си оспорват територия и място до стопанина или право на размножаване. Отделно опасни ситуации възникват между видове, които в природата са хищник и жертва.

От друга страна има безкрайно много примери за мирно съвместно съществуване и добро приятелство между животни, които на практика са несъвместими за съжителство. В крайна сметка този въпрос зависи от социализацията на всеки индивид, от особеностите на породата и личния темперамент на всяко животно.

Какво знае за пинчерите като характер и поведение и възможности да съществуват мирно заедно с други животни?

Пинчерите са симпатични и дружелюбни кучета, но много темпераментни, изживяващи се като пазители на дома. Макар дребните представители на вида, така наречените мини пинчери, да будят умиление с дребните си размери, те, също като по-едрите си роднини, са смели кучета, със самочувствие на шампиони.

Тяхната смелост идва от произхода им от доберманите, затова характерът както на средно голямото куче от породата, така и на мъника, не бива да се подценява. Животното става нападателно към всеки, който навлезе в територията му, или според пинчера застрашава стопанина му.

Пинчери

Тази порода се привързва към един от членовете на семейството и проявява ревност към всеки, който измества вниманието на стопанина към себе си в ущърб на кучето. Това го прави трудна порода за отглеждане както редом с деца, така и с други домашни любимци.

За да може да съжителства с други животни, пинчерът трябва да порасне заедно с тях, за да свикне от бебе с тяхното присъствие и да дели вниманието на човека с тях.

Съжителството на пинчер с котка е възможно, ако породата е от тези, които се разбират добре с кучета и по възможност не е много по-дребна от пинчера. Спокойните и едри котки мейн куун са добри потенциални съквартиранти с пинчери.

Птици или гризачи, които живеят в клетка, недостъпна за кучето, също са възможност за съжителство на пинчер с други животни. Изключват се тези видове, които представляват потенциална мишена, която пинчерът да преследва.

Тъй като и двете разновидности лаят силно и са доста шумни животни, добрата социализация и възпитание, които да укротят нрава на породата са важно условие, защото в противен случай пинчерът е подходящ за единствен домашен питомец и то на семейство от възрастни хора.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest