miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Причини за агресия при лабрадор

Причини за агресия при лабрадор

Причини за агресия при лабрадор
Kомплект четки за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Kомплект четки за кучета
20.00 лв.
Виж ››

Лабрадорът е може би най-известната порода кучета, а за да се превърне в такава, причината е неговият приятен нрав и способността му да бъде спътник и компаньон на стопанина, както и лоялен член на семейството. Това животно се разбира добре с други животни, с деца и участва активно в живота на хората, сред които живее.

Как ловното куче се е превърнало в градски компаньон?

Причината е в характера на лабрадора, който не допуска агресия. Точно това прави лабрадорите подходящи за кучета-водачи и помощници на слепи хора и инвалиди, както и за другари в игрите на децата в семейството.

Все пак лабрадорите могат да проявят и агресия и за това си има причини.

На първо място причина е неправилната или неизвършена социализация на животното при вземането му у дома. Причина е лошото възпитание на лабрадора или нарочно провокиране от страна на стопанина на агресивно поведение.

Натрупването на ежедневен стрес, тревожност или чувство на страх също отключва агресивно поведение при лабрадорите. Такова причини не се натрупват за ден и стопаните са наясно с тези факти.

Случва се обаче домашният питомец с лек и приятен до момента характер започва да ръмжи и щрака със зъби в ситуации, които преди не са създавали проблеми.

Лабрадор

Внезапната агресия при лабрадора може да възникне в резултат на изпитване на болка. Болезнените заболявания понякога възникват без видимо проявление. Човекът не знае, че домашният му любимец изпитва болка на определено място и това се установява при ръмжене, показване на зъбите или дори ухапване от кучето.

Възникнал страх от предполагаема опасност за лабрадора също може да се прояви по такъв начин. Тогава човекът трябва да преосмисли поведението си.

Териториалната агресия също е опция при такова неочаквано поведение и решаването на проблема също е от компетенцията на стопанина.

За да се избегнат такива неочаквани инциденти, е нужно собственикът да следи своя питомец, да набляга на превенцията на различни болести чрез редовни прегледи при ветеринар, както и да не пренебрегва ваксинациите на кучето. Да коригира и своето или на други членове на семейството поведение, което може да провокира агресия в лабрадодра, защото както често казват специалистите - лоши кучета няма, има лоши стопани.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest