miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Характер и поведение на боксер

Характер и поведение на боксер

Характер и поведение на боксер
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Когато човек иска да си вземе за домашен любимец куче, обикновено се спира на порода, която му харесва като външни дадености и обща информация за нея.

Добре е обаче да бъде подробно запознат с нрава на съответната порода, защото съвместното съжителство с лаещите четириноги означава отговорност и много часове работа по социализацията и възпитанието им, по обучението.

Те са важни, за да може животното да се държи адекватно в средата, която ще обитава и сред членовете на семейството, сред които ще живее. Какъв е характерът и темпераментът на един боксер?

Трябва да се има предвид условието, че всяко животно е индивидуалност, както и всеки човек, и оттам да се подходи към общото за породата боксер.

Това куче има интересно минало, което го представя като смело и бойко животно, за което допринася и впечатляващият му външен вид и страховито изражение, наред с атлетичното телосложение. Затова мястото му в групата на кучетата - пазачи е съвсем логично.

Противно на очакванията, зад мрачното изражение се крие весел нрав на животно, което винаги е в настроение за игри и лудории, независимо от възрастта. Боксерът ще бъде щастлив, ако стопанинът има повече свободно време, за да играе с него, а разходките всеки ден са задължителни.

Възможно е животното да стане необуздано, ако бъде оставяно дълго време само и да пострада покъщнината, затова обучението на боксера в послушание е задължително не само ако се отглежда в апартамент, но и ако е дворно куче, което би могло да гони други домашни животни в къщата или у съседите.

Боксер

В съвместното съжителство може да се очаква, че боксерът ще прояви качествата си отстъпчивост, послушание, интелигентност, способност да се разбира с деца, особено по-големи на възраст и да играе с тях. Прекалената му любвеобилност и желание за игри понякога са натрапчиви, но е възможно да бъдат лесно обуздавани, ако стопанинът се ползва с подчертан авторитет пред домашния любимец.

Темпераментът на боксера е истинска амалгама - енергичен, игрив, внимателен, чувствителен, храбър, лоялен, забавен и много други. Някои боксери са плахи, други са направо агресивни кучета, но всичко това зависи от обучението, което стопанинът ще им даде.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest