Miau.bg»Статии»Кучета»Породи Кучета»Кои са най-силните породи кучета?

Кои са най-силните породи кучета?

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k18
Най-силните породи кучета
Повод за куче, розов, 5 метра, до 15 кг
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Повод за куче, розов, 5 метра, до 15 кг
18.50 лв.
Виж ››

Когато избирате породи кучета, трябва да вземете предвид начина си на живот, пространството, с което разполагате и нуждите си. Дали търсите куче компаньон, помощник за лов или куче-пазач.

Ако живеете в малко жилище, по-добре да се спрете на пале от дребна порода. Ако сте в голяма къща и търсите охранител, ще ви трябва силно куче. Само смел, дисциплиниран и мощен страж ще може да защити дома и семейството ви от натрапници. Кои са най-силните породи кучета?

Немска овчарка

Немските овчарки са силни кучета с остър ум, неслучайно се използват в полицията и военните служби. Много от тях са използвани за търсене на наркотици и откриване на изчезнали хора, тъй като имат невероятен нюх.

Сибирско хъски

Ако сте любители на снега и студеното време, това куче е точно за вас. Сибирските хъскита са използвани за теглене на шейни, тъй като са силни и здрави кучета, надарени с дебела козина. Това средно голямо куче е прекрасен домашен любимец, който се разбира добре с деца и възрастни. Ако е обучено добре, хъскито може да се сприятелява и с други домашни любимци.

Сибирското хъски е силно куче

Английски булдог

Английският булдог е силно и мускулесто куче, което родено да бъде защитник. Има здраво телосложение и е използван за теглене на деца в малки каручки.

Американски питбул

Питбулите се отличават с лъскава козина и мускулесто тяло. Изключително силни са. Те са предани кучета, готови да защитят своя стопанин с цената на живота си. Ако не бъдат възпитани правилно, могат да се превърнат в опасни зверове. Но при правилно обучение са мили и любящи другари.

Дого аржентино

Тази порода води началото си от Южна Америка, но се популяризира в цял свят, след като става любима в САЩ. Те са били използвани за лов на прасета, както и за кучешки боеве. Днес обаче са предпочитани домашни любимци и охранители на дома, защото са много силна порода кучета.

дого аржентино

Ротвайлер

Ротвайлерът е силно куче с мускули и внушителен вид. Използва се за охрана или като служебно куче в полицията. Заради очарователния си характер придобиват славата и на семейни кучета. Когато се обучат правилно, те са помощници и приятели на всички у дома.

Карпатска овчарка

Това са едри, силни и безстрашни кучета, известни със своята лоялност. В миналото техните предци са защитавали стопанствата от мечки, вълци и други диви зверове. Днес все още са желани помощници във фермите и нежни домашни любимци.

Аляски маламут

Това е голямо куче с дебела козина, което може да се справя без проблем в суровите климатични условия. Те са пъргави и трудолюбиви животни, които могат да дърпат детски шейни и да се забавляват с малчуганите.

Санбернар

аляски маламут

Ако търсите силно куче от едра порода, то ще покрие вашите изисквания. Те са с внушителна природа и притежават удивителна силна. От друга страна, са нежни към деца и са известни с уменията си да издирват и спасяват хора.

Кангал

Това е едро куче, което приема много сериозно ролята си на охранител. То не допуска натрапници да се приближават и е готово да се притече на помощ на стопаните си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest