Miau.bg»Статии»Кучета»Дресура на Кучета»Дресура и обучение на японски хин

Дресура и обучение на японски хин

Дресура и обучение на японски хин

Дресурата и обучението на което и да е куче се прави според особеностите на характера на породата. Това важи и за японския хин. За него е известно, че е дребно, симпатично кученце, с темперамент по-близък до спокойния и мързелив котешки нрав, отколкото до енергичното кучешко войнство.

Затова, да бъде обучен японски хин, не е чак толкова проста работа. Според изследванията на специалистите породата японски хин не се намира в челото на класациите по интелигентност, а по-скоро някъде по средата. Все пак интелектуалните им способности са достатъчни да изпълняват основните команди. С този предварителен набор от сведения може да се пристъпи към обучението и дресурата на кучето.

На всеки стопанин трябва да е ясно, че ще му се наложи да прояви голяма настойчивост и редовно да се занимава с домашния любимец, за да постигне успех. Този ангажимент може да се изпълнява и у дома, нужни са около 10 минути дневно, за да бъде моделирано животното в послушен и социален домашен питомец.

За да върви процесът, е добре да се използват насърчения и в никой случай натиск или грубост. Това куче е много честолюбиво и няма да приеме такова отношение, може дори да прояви агресия към стопанина. За улесняване на обучението е подходящо непрекъснато да се говори на японския хин, като домашният любимец трябва да усеща доброто настроение на своя стопанин, готов винаги да похвали и награди своя питомец с лакомство, когато се е представил добре. Хинът обича да хапва вкусно.

Не трябва да се разчита, че когато кучето хин е изпълнило някакво изискване правилно, то вече го е научило и ще го изпълнява винаги така. Нужно е постоянно да се повтаря заученото, за да се укрепи знанието. Японският хин бързо забравя наученото.

Японски хин

Породата японски хин се отличава с неочаквано качество, те са отлични каскадьори и могат да забавляват семейството и приятелите, впечатлявайки ги с усета и разбирането, което проявяват, но само ако въпросът с обучението и дресурата на японския хин бъде взет много сериозно, както и характеристиките на породата при възпитанието и обучението.

Вижте още особености при отглеждане на японски хин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest