miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Характер и поведение на японски хин

Характер и поведение на японски хин

Характер и поведение на японски хин
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
Виж ››

В България породата японски хин е сравнително нова, независимо, че става въпрос за древно куче, отдавна отглеждане в Япония, а после пренесено в Китай и бързо превърнало се в любимец в императорските дворци в двете източни държави.

Малкото, сладко и пухкаво кученце, наподобяващо пекинез, има и друго име, нарича се японски шпаньол и има съвършена визия, съчетана с невероятен характер. Галантно, нежно, по кралски елегантно и любвеобилно като коте, това създание носи закодирани тези качества и в името си. На китайски хин значи котка.

Японският хин е смятан масово за мило, очарователно, приятелски настроено към всички дребно кученце, силно привързващо се към стопаните си. Породата японски хин се разбира с деца, непознати хора, гостуващи на семейството, както и други животни. То може да живее в мир с други породи кучета в една къща, особено ако е израснало с тях.

Не е типично за породата да лае, не принадлежи към будните и активни кучета, които имат нужда от постоянно движение, затова дългите разходки не са опция на японския хин. Този малък приятел ще се умори, ако трябва да следва един постоянен активен режим.

Японският хин може да бъде отглеждат в къща с двор, но дори в открито пространство, където ще се радва да играе, трябва да му се обособи място с неговите играчки и вещи, за да не се загуби в едно широко необезопасено пространство.

Японското кученце е типично животно за апартамент. Там то заема малко място, обича да бъде гушкано и носено от стопаните, но няма опасност да изпадне в депресия, ако бъде оставяно да играе само, докато те отсъстват. Със сигурност милото и сладко кученце ще бъде отличен приятел на децата в семейството, стига да са наясно, че животинчето има собствен независим и самолюбив характер, с който трябва да се съобразяват.

При отглеждане на японски хин, е добре отрано да се социализира, за да не се страхува в необичайна среда навън. Породата не обича шума и прекалено високите звуци го стресират. По характер японските хинове наистина твърде много приличат в навиците си на котка и са подходящи за хора, които за първи път ще отглеждат куче за домашен любимец, но преди това са имали коте.

Японски хин

Те ще открият много общи навици, като това японският хин да се качва навсякъде като котката, да се чисти дълго, но за щастие лаещото четириного с удоволствие придружава стопаните на път, за разлика от мъркащото си подобие.

И съвсем като котка някои от тях са истински мързеливци и се излежават по цял ден, като дори разходката навън е преживяване, което приемат с неохота. Със сигурност ще се впишат добре в семейство, което предпочита да прекарва времето си вкъщи.

Ето още факти за японския хин!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest