Miau.bg»Статии»Живини»Кои домашни любимци не миришат?

Кои домашни любимци не миришат?

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k22
Кои домашни любимци не миришат
Универсална четка за косми за прахосмукачка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсална четка за косми за прахосмукачка
26.00 лв.
Виж ››

Отглеждането на животинче безспорно има много ползи. Един от негативите обаче е, че повечето питомци имат специфична миризма, която не се харесва на някои хора. Ако и вие сте чувствителни към миризми, но все пак искате да си имате другар, вижте кои домашни любимци не миришат.

Котки

Котките са изключително чистоплътни животни, които много внимателно се грижат за хигиената си. При нормални обстоятелства здравите котки, които не излизат навън и не се цапат, не миришат лошо. Ако забележите писаната ви да излъчва неприятна миризма, обърнете се към ветеринар, защото може да е болна.

Чинчила

Чинчилата е очарователен гризач с много мекичка козина. Освен това е животно, което не мирише само по себе си. Самата къща на гризача обаче трябва да се поддържа много добре, така че животното изисква отговорни и напълно отдадени стопани.

Чинчила

Декоративни зайци

Урината на зайците е с неприятен мирис, но когато животинчето се обучи на хигиенни навици и пространството му се почиства редовно, то няма да ви шокира с отблъскваща миризма.

Гекон

Ако сте любител на екзотичните домашни любимци, можете да се спрете на гекон. Подобно на котките, те също са с отлична хигиена, а появата на лоша миризма е знак, че нещо нередно се случва с тях и вероятно са болни.

Папагали

Папагалчетата са чисти домашни любимци, които не миришат. Клетката им обаче трябва редовно да се почиства от отпадъци и екскрементите на птиците, за да не започнат да се носят неприятни миризми от мястото, което пернатите обитават.

Сив папагал

Домашно плъхче

Плъховете предизвикват ужас у мнозина. Въпреки това имат сериозни предимства, когато се отглеждат като домашни животни. Тези гризачи също са взискателни към личната си хигиена и нямат неприятна собствена миризма. Такава може да се появи, ако стопанинът не почиства редовно клетката на питомеца си или ако мъникът се разболее.

Пудели

За пуделите се смята, че са хипоалергенни животни и освен това не миришат неприятно. Разбира се, нужно е козината им да се сресва и подстригва, да е се запази в спретнат вид.

Вижте кои други кучета не миришат!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest