miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Кое куче намалява стреса?

Кое куче намалява стреса?

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k746
Кое куче намалява стреса
Снимка: rauschenberger/ pixabay.com
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Отглеждането на домашен любимец носи много ползи. Питомците ни ни предпазват от самота, подобрява настроението ни и са наши верни приятели в добро и лошо. Отглеждането на кучета ни поддържа в добра форма заради нуждата от разходки на питомеца.

Освен това то е свързано и с повече социални контакти, тъй като се срещаме със собствените на други лаещи четириноги, докато сме навън. По всяка вероятност всяко куче може да ви помогне да забравите за лошия ден. Има обаче една порода, за която казват, че намалява стреса. Това е кучето на аристократите - Кавалер Кинг Чарлз Шпаньол.

Тази популярна порода от векове е предпочитано куче. Тя е подходящо животно за деца и куче за възрастни хора. По характер Кавалер Кинг Чарлз Шпаньол е истински чаровник. Те са мили, забавни и дружелюбнни компаньони, които ще ви останат лоялни.

Въпреки че не са толкова добри пазачи като немската овчарка, ротвайлер и каракачанска овчарка, шпаньолите бързо ще станат почетни членове на вашето семейство. Това семейно куче ще се радва на детското внимание, а също ще успокоява и по-възрастните членове на семейството.

Какво друго трябва да знаем за Кавалер Кинг Чарлз Шпаньол?

Шаровците от тази порода тежат около десетина килограма. Те са кучета с големи уши. Очите им са тъмни, а козината - мека. На височина достигат до 30-35 см. Продължителността на живота при Кавалер Кинг Чарлз Шпаньол може да надхвърли 15 години. Но разбира се, това ще се случи само при отлични грижи за Кавалер Кинг Чарлз Шпаньол.

Кавалер кинг чарлз шпаньол

Такъв аристократ заслужава подобаващо отношение. Храната на Кавалер Кинг Чарлз Шпаньол трябва да е от премиум клас и съобразена с възрастта на животното. Кучето, гонещо стреса, също така се нужда от сресване поне веднъж на седем дни и къпане (един път месечно).

Ушите на животинката също трябва да се оглеждат и почистват редовно, тъй като са деликатна зона, податлива на възпаления. С подходящите грижи Кавалер Кинг Чарлз Шпаньол ще е ваш верен компаньон дълги години и ще ви радва с топло и приветливо посрещане. С него никога няма да ви е скучно.

Ако и вие искате такъв другар, разгледайте тези обяви за кавалер кинг чарлз шпаньол.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest