Miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Хранене на брадато коли

Хранене на брадато коли

Брадато коли
Повод за куче, автоматичен, Led фенерче, син, 5 метра
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Повод за куче, автоматичен, Led фенерче, син, 5 метра
26.00 лв.
Виж ››

Основният въпрос пред всеки нов стопанин на четириног домашен питомец е с какво да храни своето куче. Обикновено отговорът е, че това е съобразено с породата, възрастта и индивидуалните особености на животното като наличие на здравословен проблем или добити вече хранителни навици от развъдчици или предишни стопани.

За брадатото коли може да се каже, че тази порода не изисква никакви специални грижи по отношение на храната. Достатъчно е диетата да бъде добре балансирана и поне една трета от храната да бъде месо. Максималното количество мазнини, протеини и въглехидрати в храната на кучето, които да може да използва животното, са в основата на доброто хранене на брадатото коли.

Изборът между фабрично приготвена и естествена храна е на стопанина. Промишлените фуражи е добре да бъдат от висок клас и да бъдат разнообразни.

Естествената диета трябва да включва говеждото, телешкото, пилешкото, пуешкото и заешкото от месата. Тръбните кокали не са подходящи, но хрущялите могат да бъдат включени.

Всички видове меса е нужно да бъдат добре обработени термично като пърженето се изключва като вариант за приготвяне на храна за брадатото коли.

В диетата трябва да присъстват житните растения, зеленчуците, зелениите и растителното масло.

Веднъж в седмицата брадатото коли може да бъде зарадвано с варено яйце, извара или риба. Специалните витаминни комплекси при домашно приготвена храна са задължителни.

Хранене на брадато коли

За да се предотврати диария при кучето, към която породата е склонна заради чести стомашни заболявания, трябва редовно да се дава комплекс от витамини, както и да се създаде постоянен режим, при който животното да бъде хранено винаги по едно и също време. Постоянният достъп до чиста и прясна вода е задължителен.

Храната на стопаните, шоколадите, сладкишите, пикантните храни, солените и подложените на различни обработки хранителни продукти като маринованите, пушените, топените са забранени. Това ще раздразни чувствителния стомах на брадатото коли.

Заради стомаха състоянието, в което се поднася храната, е много важно. Прекалено студена или гореща храна ще има незабавно действие върху чревния тракт. Необходимо е всичко да бъде на стайна температура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest