Miau.bg»Статии»Кучета»Дресура на Кучета»Характер и поведение на австралийски териер

Характер и поведение на австралийски териер

Характер и поведение на австралийски териер
Безшумна пила за нокти за домашни любимци
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Безшумна пила за нокти за домашни любимци
43.00 лв.
Виж ››

Най-малкият териер от групата на работните териери е австралийският. Дребното кученце с изправени уши, рунтава козина и упорит, независим, енергичен и трудолюбив характер е типичен представител на групата на териерите.

Като цяло това е весело и забавно куче, много енергично и много привързано. Тези му качества го правят чудесен домашен любимец. Той веднага се привързва към всеки член от семейството, в което се отглежда, и обича да прекарва времето си около тях. С радост участва в игрите на децата и върви след възрастните от стая в стая, за да се чувства винаги близо до стопаните си. Това кученце е идеален вариант за семейство с деца.

Някои стопани казват, че австралийският териер е толкова отдаден на стопаните, че променя настроението си в хармония с тяхното. Спокойствието у стопанина прави и неговият питомец спокоен, а вълнението му прави и кучето развълнувано и игриво.

Въпреки че е дребно животно, австралийският териер е много смел и решителен и дори не си дава сметка за ръста, а смело се хвърля срещу много по-големи от него кучета. За да не пострада, е нужно стопанинът да внимава при срещите му с други лаещи четириноги. Малкият боец осъзнава ролята си на пазач на дома и винаги предупреждава с енергичен лай за присъствие на непознати.

Заедно с това тези представители на териерите са много умни и балансирани. Рядко са раздразнителни или нервни. Тяхната дружелюбност, игривост и привързаност ги отличава сред други домашни любимци, но комуникацията им с децата или други животни трябва да се държи винаги под контрол, защото може да реагират неочаквано при необмислени действия на дете, а към други кучета понякога са твърди самонадеяни и проявяват понякога нахалство.

Трябва да се знае, че проявяват ловна страст към малките животни. Гонят птици и гризачи, ловят пеперуди и други насекоми.

Австралийски териер

На австралийският териер трябва да се даде възможност да се изживява като център на събитията, да му се осигурява работа и чувствайки се като ценното миньонче вкъщи, кученцето ще бъде щастливо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest