miau.bg»Статии»Кучета»Здраве на Кучето»Заболявания при скай териер

Заболявания при скай териер

Заболявания при скай териер
Безшумна пила за нокти за домашни любимци
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Безшумна пила за нокти за домашни любимци
43.00 лв.
Виж ››

Скай териерът е много интересна порода дребни кученца. Това небесно създание обаче доста се различава от четириногите с неговите размери. Малкият рошав домашен любимец с мини размери има неочаквано силен и упорит характер, доста агресивен нрав, ако над него бъде упражнявано насилие и съвсем неочаквано кученцето може да се нахвърли дори срещу стопанина си.

Странностите в поведението на скай териера имат някаква връзка с неговия здравословен статус. Въпреки че е с компактни размери, това куче е силно, здраво, а средната продължителност на живота му е 16 години, което е изненадващо високо за размерите му.

Фактът има своето обяснение. Породата скай териер е генетично безопасна. При правилна грижа животното на практика не боледува.

Все пак и при него има някои кучешки заболявания, които се срещат по.често, отколкото при други породи. Те са малко, но трябва да се имат предвид от стопаните.

1. Язвен колит - нарушенията в храносмилателния тракт могат да дойдат от ядене на голям брой растения, попадане на червеи или чужди тела с храната, особено ако се дава сурово место или риба на животното. Тези паразити предизвикват развитие на язвен колит. Заболяването при скай териера обикновено става хронично и не подлежи на излекуване. Храносмилателните проблеми водят до алергии на кучето към някои видове храни при тази порода.

Скай териер

2. В напреднала възраст се появява изместване на междупрешленните дискове дискове и други проблеми с опорно-двигателния апарат. Затова е нужно да се профилактират заболяванията на костите при скай териера чрез обогатяване на храната с калций, да се осигурява двигателна активност на кучето и редовна се преглежда от специалист.

3. Алергичен дерматит - дерматологичните заболявания не са типични за породата, те обикновено се появяват следствие на неправилна грижа или грешки в храненето на скай териера.

4. Проблеми с очите на кучето - те също са резултат от неправилна грижа, допускане на дразнения от прекалено дългата и неподдържана козина, която влиза в очите на животното и дразни роговицата. Така се предизвикват възпаления и се засягат очите. Може да се получи възпаление и ако очите на скай териера не се почистват редовно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest