Miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Хранене на скай териер

Хранене на скай териер

Хранене на скай териера

Кучето от дребна порода скай териер има някои особености в отглеждането, които го правят труден домашен любимец. На първо място специалистите се сещат за характера на скай териера, който е упорито, с твърд характер кученце, което има чувство за собствено достойнство и последователно го отстоява. То дори се опитва да доминира стопанина и затова решителността и твърдостта по отношение на неговото обучение са качества, които се изискват от стопанина, за да успее в начинанието.

Това съвсем не е единственото предизвикателство пред стопанина. Храненето на скай териера е следващата трудност в отглеждането на тази интересна порода. Скай териерът е доста придирчив към храната и осигуряването на балансирана диета не е лесна работа.

Тъй като трудно ще се напаснат натуралните храни, фабрично приготвените от висок клас са добра опция. Необходимо е да се избират фуражи за дългокосмести дребни породи. Дневната дажба при хранене на скай териера се изчислява внимателно според теглото на животното и не бива да се надвишава.

Тъй като всяко животно от тази порода е строго индивидуално не може да се разчита на някаква обща препоръка и често се налага храната да се подбира индивидуално, емпирично.

Най-важната информация за хранителните предпочитания на скай териерите е любовта им към рибите и морските дарове, което не е типично за останалите кучешки породи. Експертите обаче казват, че тези храни могат да се превърнат успешно в основа на диетата на младите небесни териери.

Скай териер

Ако стопанинът избере да храни своя домашен питомец с естествена храна, той трябва да спазва изискванията, характерни за храната и на останалите кучета. Месото трябва да не бъде тлъсто, това означава, че свинското и овчето месо трябва да отпаднат от диетата. Месната храна трябва да бъде добре обработена термично, рибните продукти - също.

Плодовете, зеленчуците, изварата, твърдо сварените яйца, овесените ядки, вареният ориз могат да разнообразят менюто на скай териера. Не е подходящо да му се дават пушени, мазни, пържени храни, сладкиши, тестени изделия. Прекалено студената и прекалено топлата храна ще се отрази зле на стомаха на домашния любимец, тъй като това е слабо място в здравословното им състояние. Нуждаят се от постоянен достъп до прясна вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest