Miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»С какви животни се разбират лабрадорите?

С какви животни се разбират лабрадорите?

С какви животни се разбират лабрадорите

В много случаи хората, които имат вече някакъв домашен любимец, искат да си вземат и друго животно за домашно отглеждане. Тогава възниква естественият въпрос дали домашният им питомец ще приеме добре новото попълнение и с какво друго животно ще се разбира най-добре?

С какви животни се разбират лабрадорите?

Собственикът на лабрадор може да бъде спокоен по този въпрос. Породата на неговия домашен любимец е сред най-толерантните, заедно с бигъла.

На какво се дължи това и дали е вярно?

Според треньорите и специалистите съществуват редица фактори, определящи степента на общителност на кучетата. Това са генетиката и начинът на отглеждане на животното.

Поради генетични фактори лабрадорите са по-социални, разбират се добре с други животни от собствената си порода, с други породи, както и с други животински видове.

Една от причините лабрадорът да се счита за най-популярната порода в света е неговата приятна личност. Веднага с това качество върви способността на лабрадора да се разбира с други животни, както от породата му, така и съвсем различни от него.

Лабрадор и ротвайлер

Кучето от порода лабрадор се отличава с активния си, весел и лоялен характер, както и със своето спокойствие и привързаност. То се учи бързо, използва голямо разнообразие от знания и е изключително толерантно към околните. Това му печели приятелството на животни от всякакъв вид, защото не защитава територията си и е готово да пусне в своето пространство всяко животно, което си играе с него. Други кучета и котки са добре дошли за приятели на лабрадора, има място и за всякакви бозайници сред приятелския му кръг. Добродушното животно, каквото е лабрадорът, се приема добре от останалите питомци.

С какви животни не се разбират лабрадорите?

Лабрадорите е малко вероятно да се сприятелят с птици. Това куче има ловни инстинкти, които на моменти може да заличат желанието на животното за приятелство и игри с ловен обект. Има примери, нагледно демонстриращи отличните възможности на лабрадора да се справя с представители на пернатите, но все пак не е разумно да се разчита твърде много на такъв вариант.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest