miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Колко години живеят лабрадорите?

Колко години живеят лабрадорите?

Колко години живеят лабрадорите
Повод за малко куче, автоматичен, 5 метра-42%
Препоръчано за теб:
Повод за малко куче, автоматичен, 5 метра
19.00 лв.
11.00 лв.
Виж ››

Продължителността на живота на куче от каквато и да е порода зависи от много фактори - физическа активност, качество на храната, наличие на наследствени заболявания, навременно откриване, лечение и профилактика на кучешки заболявания. Цялостната грижа на стопанина е определяща за продължителността на живота на неговия питомец.

Средната продължителност на живота на лабрадорите е 12-14 години. В една трета от този период стопанинът трябва да поддържа непрекъснато връзка с ветеринар, за да се провежда внимателно и компетентно наблюдение върху здравето на лабрадора.

Не е изненада фактът, че в процеса на растеж, тялото на животното започва да представя своите изненади и при консултациите със специалист тези проблеми могат да бъдат разрешени.

Ако трябва да обясним в цифри какво е измерението на грижата на стопанина върху продължителността на живота на лабрадора, тя е минимален и максимален брой години, които са 5 на брой. Някои домашни любимци живеят и 10 години повече от средната възраст, други не доживяват до 10 години.

Ето факторите, които определят колко дълго живеят лабрадорите:

- Достойна грижа за лабрадора

- Правилно хранене на лабрадора

- Редовен прием на витамини

- Всекидневни разходки, съобразени с нуждите на породата

- Ежедневните упражнения

- Играчки за самостоятелни занимания на кучето у дома

- Внимание към животното от страна на стопаните

- Редовни профилактични прегледи при специалист

Става ясно, че продължителността на живота на домашния любимец е изцяло в ръцете на стопанина. И това внимателно отношение започва с избора на кученце.

Първото съприкосновение с мъничето, неговите пъргави движения, естественото му любопитство и активност са първите признаци на добро здраве. Закупуването на кутре от лицензиран развъдник пресича възможността да се попадне на животно, което може да покаже неочаквани увреждания и генетични аномалии, за които човекът не е подготвен или са нелечими. Те са в състояние да съкратят значително живота на домашния любимец, оставяйки горчив спомен от трудно изживените години у стопаните. Или твърде бързо да отнемат домашния любимец от стопаните му.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest