miau.bg»Статии»Кучета»Породи Кучета»Кои породи кучета могат да се сприятелят с котка?

Кои породи кучета могат да се сприятелят с котка?

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k847
Кои породи кучета могат да се сприятелят с котка
Автоматичен повод за куче с фенерче - 5м до 15кг
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Автоматичен повод за куче с фенерче - 5м до 15кг
26.00 лв.
Виж ››

Не е тайна, че котките и кучетата имат дългогодишна репутация като заклети врагове. Но истината е, че в един дом котка и куче могат да живеят щастливо заедно или дори да станат най-добри приятели.

Може би имате котка и искате да приемете куче в семейството, или може би имате куче и искате ново коте. Така или иначе, запознаването на животните с надзор, заедно с научаването как кучетата и котките могат да съжителстват, ще помогнат за социализирането и привикването на тези домашни любимци един към друг.

Трябва да знаете, че възпитанието на кучето е много определящо за това дали то ще се сприятели с котки. От първоначалното обучение на палето зависи и неговото отношение към писаните. И все пак има някои породи кучета, които по-лесно се сприятеляват с котки.

Голдън ретривър

Голдън ретривърите са едни от най-добрите кучета за котки. Любезни и съпричастни, голдън ретривърите обикновено приемат котките като част от семейството. Въпреки това, тази порода кучета трябва да бъде обучена да не преследва котето в началото. След като това бъде постигнато, щастливият голдън ретривър и котката със сигурност ще бъдат идеално семейство. Плюс това, тази порода кучета е вродено дружелюбна към други хора и домашни любимци!

Лабрадор

Буйният лабрадор ретривър е приятел, а не боец. Те с радост ще приветстват котка в кръга си от приятели. Наред с това, че се сприятелява с вашата котка, лабрадорът е нежен гигант, който ще бъде идеален спътник за вашите деца.

Бигъл

Той би се радвал на котешка компания и би се отнасял топло с котката, ако не е бил предварително дресиран да мрази и преследва писаните и други животни със сходни размери..

Мопс

Мопс
Снимка: pixabay.com

Мопсът е олицетворение на приятелска порода и друго куче, което е добро с котки. Докато котката позволява на Мопс да влезе в техния дом, те често стават бързи приятели. Тъй като мопсовете обичат вниманието, котето и мопса могат да играят заедно, докато хората са извън къщата. Освен това, тази порода кучета обича да се излежава наоколо, така че няма да имате проблем с тях да преследват котката ви. Мопсовете имат сладък характер и обикновено са безопасни около малки животни, като морски свинчета.

Бишон фризе

Те имат щастлив и забавен характер, което ги прави идеални братя и сестри и приятели с котката. Въпреки това, може да е трудно за котка, която обича да бъде оставена сама. Следователно, тази сладка порода кучета ще приеме и се сприятелява с всяка котка, която толерира нейните очарователни лудории!

Шелти

Техният мек характер, висока обучаемост и приветливо отношение правят шелти добър избор за стопаните на котки.

Басет

Въпреки че басетът е естествен ловец, той се интересува повече от лов за вечеря, отколкото от лов на котката. Басет хрътките могат да бъдат упорити, докато тренират, но тяхната цялостна непринуден характер ги прави приятелски настроени към други животни, включително котки.

Пудел

И трите разновидности на пудели са отлични съквартиранти за котешки приятел. Той пудели са склонни да играят с котки, миниатюрите обикновено ги толерират, а кралските пудели се преструват, че котките не съществуват.

Болонка и котка

Малтийска болонка

Малтийците със сигурност ще бъдат любезни към котката, особено защото тази прекрасна порода кучета често е заета да лежи на дивана, вместо да се намесва в котешките занимания. Въпреки това, котката може да бъде тази, която ще се възползва от сладката и нежна личност на малтийската болонка. В тази връзка тези двамата могат да живеят спокойно, ако котето се съгласи да не дразни кучето.

Кои котки се разбират с кучета

Подобно на кучетата, има породи котки с уникални личностни черти, които могат да ги направят по-склонни да приемат куче за съквартирант. Ето няколкоподходящи за кучета породи котки и техните ключови характеристики:

Американска късокосместа – игрива, непринудена, уверена

Японски бобтейл – интелигентен, активен, сладък

Мейн Куун – нежен, социален, привързан

Британска късокосместа – непринудена, лоялна, независима

Абисин – любопитен, жизнен, любящ

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest