Miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Изгубено куче измина 380 км до дома си

Изгубено куче измина 380 км до дома си

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k18
Изгубено куче измина 380 км до дома
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Куче, отделило се от стопаните си при пътуване, само намери пътя към дома. Изгубеният любимец извървя близо 400 км, за да се прибере вкъщи.

Любопитният случай е от Франция, а главен герой в него е териерът Пабло, който е ловно куче. Стопаните на палето били на пътуване в Италия, а на обратно нощували в Савоя.

По време на паузата Пабло напуснал караваната на семейството и тръгнал на разходка в района, но след това не се появил обратно. Собствениците му се опитали да го търсят и го чакали няколко часа, но от Пабло нямало и следа.

Тогава те съобщили в местното кметство за изгубеното си куче и тръгнали отново на път. Само след броени дни обаче се случило нещо невероятно. Приятели пратили на семейството снимка на избягалото куче, което се било появило до жилището им до град Ним.

Стопаните веднага разпознали своето любимо куче, което е пропътувало 380 км, за да се върне в дома си. Те се прибрали у дома по най-бързия начин, за да са отново с питомеца си.

Той пък, от своя страна, вече носи нашийник със специално проследяващо устройство, който стопаните му побързали да закупят. За да няма риск случката да се повтори отново.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest