Miau.bg»Статии»Котки»Породи Котки»Най-тихите и мързеливи породи котки

Най-тихите и мързеливи породи котки

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k18
Най-тихите и мързеливи породи котки
Снимка: 9685995/ pixabay.com

Животът на котките понякога пробужда благородна завист у техните стопани. Тези пухкави топчици живеят като истински благородници. Хапват специална храна, гушкат се в меки завивки и прекарват деня си в игри и забавления.

И докато някои котета обичат движението, то други пестят енергията си. Те са обичат да си поспиват и денят им минава в сладка дрямка. Така че присъствието им у дома остава почти незабележимо. Нека видим кои са най-тихите и мързеливи котки.

Бирманска котка

Тя е спокойна, дружелюбна котка. Това не е непременно котка за скута, но обича да контактува с хора. Ето защо Свещената бирма не обича да е сама по цял ден.

Британска късокосместа котка

Британската късокосместа е спокойна, търпелива и нежна. Те обичат да прекарват времето си сами - за предпочитане да спят. Когато е в компания, британският късокосмест котак предпочита да лежи до вас, отколкото в скута ви, но той обича да бъде гален.

Шартрьо

Това е дружелюбен и лесен за отглеждане приятел. Тази писана може да бъде много привързана, което се проявява в следването ви от стая в стая. И все пак е мързелива и тиха котка.

Руска синя котка

Руска синя котка

Тази тиха котка обича да седи в ъгъла, за да наблюдава всичко и всички. Тази котка може да бъде малко срамежлива и се нуждае от рутина. Ако имате оживен семеен живот у дома и хората често идват, тогава това може да не е идеалната среда за руско синьо.

Хималайска котка

Тази писана е спокоен и приятел на всички. За разлика от повечето мързеливи породи котки в този списък, тази котка обича да спи в скута ви. Хималайците трябва да се разресват редовно, за да не се заплитат козината им.

Персийска котка

Персийската котка, известна още като перийска, обикновено обича да спи по много. Те могат да бъдат малко недружелюбни към други животни или деца. Но повечето персийци са приятелски настроени, както и мързеливи.

Регдол

Те са сладки и спокойни и обичат да се гушкат в прегръдките на любимите си хора. Те са страхотни с деца и други домашни любимци. И са много интелигентни и се нуждаят от много внимание.

Скотиш фолд

Тези котки се адаптират лесно към хората и околната среда. Със скотиш фолд ще трябва редовно да посещавате ветеринаря заради специфичните уши на котето.

Бритиш фолд

Съвети при отглеждане на мързеливи котки

Съществува общ риск за всички мързеливи котки: наднормено тегло. Наднорменото тегло може да доведе до здравословни проблеми както при кучета, така и при котки. Например котка с наднормено тегло е четири пъти по-склонна да развие проблеми с пикочните пътища. Важно е всяка котка да получава достатъчно движение и здравословна храна, но особено за мързеливите породи котки. Имате ли мързелива котка, която не се движи много? След това обърнете допълнително внимание на теглото му. Използвайте (интерактивни) играчки, тунели и стълбове за надраскване, за да привлечете домашния си тигър в действие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Популярни