miau.bg»Статии»Котки»Хранене и Отглеждане»Хранене на девон рекс

Хранене на девон рекс

Хранене на девон рекс
Ръкавица за разресване и събиране на косми-35%
Препоръчано за теб:
Ръкавица за разресване и събиране на косми
10.00 лв.
6.50 лв.
Виж ››

Големи уши, изразителни очи и малка и малка триъгълна глава е краткото и бързо описание на котките девон рекс, наречени също пикси от любителите на котаци.

Тази забележително интелигентна писана бързо научава разни номера, а отварянето на врати е нещо, което не може в никакъв случай да я затрудни.

В това число отварянето на вратичката на шкафа с хранителни продукти. Това е навик, който трябва да се държи под око, защото девон рекс обичат да ядат добре и съответно страдат от затлъстяване, което води до редица здравословни проблеми при котките.

Освен това девон рекс е домашен питомец, който има навик да избере своя човек от домакинството, в което живее и да го следва навсякъде с вирната опашчица.

Привързаната пухкава приятелка няма нищо против човешката храна и с удоволствие похапва царевица, макарони, диня, не отказва и месото, разбира се. И тъй като не се отказват дори да си откраднат храна от трапезата на стопаните, тяхната диета трябва добре да се премери и да се следи.

Храната на девон рекс е добре да бъде от премиум клас. Фабрично приготвената е ориентирана към изискванията на възрастта и здравословното състояние на котето. Освен това е съобразена и с бързата обмяна на веществата при тази порода, а това налага честотата на поднасяне на храна да бъде по-различна отколкото при останалите възрастни котки.

Хранене 2 пъти на ден, както е прието е малко за тях, те се нуждаят от даване на храна по 3 пъти на ден. Малките редовни хранения се препоръчват при тази порода, адаптирани към физическата активност и възрастта.

Храни за котки

Интересна подробност относно храненето на девон рекс е, че се препоръчва диета с високо съдържание на мазнини, за да подпомогне добрия растеж на крехката козина на котката.

Храната за тази порода като цяло отговаря на същите изисквания, каквито имат и останалите представители на котешкото войнство - преобладаваща месна храна, без участие на свинско и овче месо, без кокали, риба, почистена от костите, стандартните зеленчуци за котки.

Храната на котката трябва да е обработена по термичен начин и обогатена с нужните витамини и микроелементи, ако изборът на стопанина е домашният любимец да се храни с естествена храна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest