miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Характер и поведение на лабрадора

Характер и поведение на лабрадора

Характер и поведение на лабрадора
Повод за куче, автоматичен, Led фенерче, син, 5 метра
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Повод за куче, автоматичен, Led фенерче, син, 5 метра
26.00 лв.
Виж ››

Породата лабрадор е най-популярна за домашни любимци поради прекрасния нрав на тези животни. В миналото това куче с дебела, двойна козина е използвано от рибарите да дърпа лодките им в студените води в Нюфаундленд - Канада, откъдето идват и първите сведения за лабрадорите.

По-късно те стават ловни кучета, тъй като притежават отличен нюх в лова и са бързи и смели в преследването на дивеча. Наричат ги и кучета-носачи, защото умеят да носят предмети в уста.

Най-ценни са обаче качествата, проявени при взаимодействието с хората. Те се дължат на добрия, уравновесен и приятен характер на лабрадора, смесен с висока доза интелигентност. Това дава основата за лесната дресировка на лабрадорите. Когато работата е проведена успешно, от тези кучета стават отлични водачи на незрящи хора и други инвалиди.

Уравновесеният темперамент на лабрадора е причина за отличното разбирателство с децата в дома, където се отглежда лабрадорът, както и с други животни. Твърди се, че това куче е способно да съжителства добре даже с гризачи.

Тази порода е много привързана към стопаните и прекарва с удоволствие времето с всеки член от семейството, участва и във всички семейни занимания. Пословичната доверчивост на това куче го кара да се спуска към всеки непознат, за да му се порадва.

Не бива обаче никой да се залъгва относно усета на лабрадора към опасността за дома и семейството. Това куче е достатъчно будно, за да следи за потенциална опасност и да алармира във всеки момент. При подходящо обучение може да бъде и пазач на имота на стопанина, а в същото време да се грижи и за сигурността на децата.

Лабрадор

Това куче е лишено от агресия и е винаги добронамерено към всеки и всичко около него. Това качество странно се съчетава с активността и нуждата от постоянно движение и тичане.

Като всяко умно животно, лабрадорът се нуждае от общуване, компания, похвали и възлагане на задачи, които да изпълни, за да получи похвала. Не е трудно да бъдат обучавани лабрадорите, защото са много търпеливи и послушни по природа.

Ако и вие мечтаете за такъв невероятен другар, разгледайте тези обяви и цени за лабрадори.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest