Miau.bg»Статии»Котки»Хранене и Отглеждане»Важни грижи при отглеждане на бенгалска котка

Важни грижи при отглеждане на бенгалска котка

Отглеждане на бенгалска котка
Безшумна пила за нокти за домашни любимци
Препоръчано за теб:
Безшумна пила за нокти за домашни любимци
43.00 лв.
Виж ››

Когато Виктор Юго на шега е подхвърлил, че Бог е създал котките за нас, за да има човек тигър, когото да погали, сигурно е имал предвид бенгалската котка. Тази порода се е получила след кръстосване на дивата азиатска леопардова котка и домашна котка. Резултатът е животно с нрав на домашен любимец и визия от дивата природа.

Те имат и още едно предимство - изключително интелигентни писани са, но за да задоволят нуждата си от разнообразие трябва да разполагат с голям набор от играчки.

Отличните им ловни способности, наследени от дивите им роднини, се проявяват към малки птици и животни и затова тези инстинкти трябва да се овладеят и контролират още докато котенцето е малко. Нуждата от редовни занимания с домашния питомец е наложителна в началната му възраст.

Бенгалските котки обожават водата. Те идват от природата, където животните пият вода от течащата река, затова е добре да им се осигури фонтанче или да се пуска крана на чешмата у дома, докато пият от купичката си.

Към грижите за всеки домашен любимец се добавя къпането, а е общоизвестно, че котките не обичат водата и съответно да се къпят. С бенгалския домашен любимец този проблем отпада. Тези животни обожават да играят около водата и в нея, така че къпането не е проблем при грижите за бенгалска котка. Трябва да се осигурят само специален котешки шампоан и мека кърпа, с която да се подсуши домашният питомец.

Поддържането на котешката козина при бенгалите не е проблем, защото те не се отличават с дълга космена покривка. Освен това нямат нищо против да бъдат четкани и ресани, така че козината няма опасност да добие матиран вид заради това, че не е поддържана.

Времето за игри на бенгалските котки им е много важно. Те са изключително пъргави, скачат нависоко и ако им се осигурят подходящи катерушки, няма опасност домашната мебелировка да пострада.

Бенгалска котка

Грижата за храната на бенгалската котка е най-трудното в отглеждането, защото породата се отличава с чувствителен храносмилателен тракт, затова подборът на храната изисква изострено внимание. Естествено приготвена у дома храна от пресни продукти, обогатена с витамини и минерали, или готова фабрична храна е избор на стопанина, но задължително всичко трябва е първокачествено и прясно, за да се избегнат хранителни алергии, характерни за бангалците.

Правилното отглеждане на бенгалските котки ще даде възможност на стопаните да изпитат вълнението от присъствието на нещо диво и красиво в делника си.

Ако и вие мечтаете за такава екзотика у дома, вижте обяви и цени за бенгалска котка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest