miau.bg»Статии»Кучета»Породи Кучета»Италиански породи кучета

Италиански породи кучета

Италиански породи кучета
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Италианските породи кучета са една голяма група търсени, които внасят разнообразие сред кучешкото войнство. Произходът на някои от тях е добре известен, защото името им е свързано с мястото, откъдето идват, други са изненадващо откритие в това отношение. Ето някои породи кучета от Италия, които се отглеждат и у нас по домовете.

Бергамско

Това овчарско куче е било използвано първоначално да охрана на добитъка в Алпийските пасища в близост до Бергамо в Северна Италия. Уникалната им космена покривка ги държи добре изолирани в студените зимни температури. Невероятно дългите им мигли предпазват очите им от снега и пречат да се развие снежна слепота.

Бергамско сега е рядка порода куче, въпреки че са много привързани и лоялни домашни любимци. Високо интелигентни и независими кучета са и се нуждаят от много активни занимания и тренировки. Въпреки огромната си козина, тя изисква малка поддръжка.

Италианска болонка

Предците на това известно и често отглеждано италианско куче могат да бъдат проследени чак до ХІ век в района около Болоня, откъдето произлиза и името на породата.

Болонезе са дребни кученца, много привързани, със спокоен и дружелюбен нрав. Дългата им козина обаче се нуждае от грижи и често подстригване. Тъй като са силно привързани към семейството, те се нуждаят от постоянно присъствие на стопанин у дома, за да не развият тревожност при раздялата.

Италианска болонка

Италиански брак

Тази порода се смята за една от най-старите на територията на Италия, а нейните корени се откриват в ІV-V век преди Христа в района на Северна Италия.

Италианският брак е едра порода, състои се от големи, атлетични и интелигентни животни, които се нуждаят от много движение, за да станат спокойни и уравновесени пазачи на дома. Тренировките трябва да включват проследяване, полеви занимания и откриване на предмети по следа.

Кане корсо

Кане корсо представлява голямо куче от рода на мастифите, наричани молоси. Молосите са най-старата порода кучета и в Италия съществува от стотици години, от тях са произлезли повечето съвременни породи едри животни. В миналото кане корсо е отглеждано за охрана на добитъка и фермерските имоти.

Породата е известна със своята лоялност и привързаност и с нежното си отношение към децата в семейството. Имайки предвид размера и силата на това огромно създание, те се нуждаят от дом, предоставящ им достатъчно място.

Кане Корсо

Италианска хрътка

Смятало се е, че съвременната италианска хрътка произхожда от животни от древна Гърция и Турция. Всъщност тези животни са били известни в Ренесансова Италия. Споделяли са живота на италианските благородници.

Тези енергични животни са известни със своята привързаност, игривост и непретенциозност. Независимо, че са много енергични, те не изискват чести разходки и могат да прекарват времето си и в излежаване и леност.

Упорити са, когато трябват да изпълняват команди при тренировки и затова е нужно търпение и лакомства, за да бъдат обучени.

Неаполитанският мастиф, Волпино, италианските овчарки и още много други попълват богатството на породи кучета в Италия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest