miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Най-бързите породи кучета

Най-бързите породи кучета

Най-бързите породи кучета
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Кучето е много активно животно, обича да тича и да гони разни предмети. То притежава огромно количество енергия за изразходване, а скоростта, която може да развие, е направо възхитителна. Неслучайно се организират състезания с кучета. И макар някои представители на кучешкото царство да са прекалено лениви, представата за куче се създава именно от енергичните им представители.

Кои от тях са най-бързи? Ето някои от най-бързите породи кучета.

Хрътка

Точно тази порода се отглежда за състезания, защото развива изумителна скорост от 70 километра в час. Жилавата структура, дългите крака и мощните мускули му дават тази идеална форма за бегач.

Визла

Визлата е не по-малко бърза. Това унгарско куче неслучайно се смята за спортен тип животно. Развива до 64 километра в час и може да придружава своя стопанин, докато кара велосипед или друго превозно средство.

Джак ръсел териер

Джак ръсел териер

Не особено високо и едро куче, но изненадващо бързо, това е Джак ръсел териерът. Това не бива да учудва никого, породата е създадена за лов на лисици преди около 200 години. Бързината е важен елемент от лова на това бързо и пъргаво животно, затова този малък ловец развива до 61 километра в час, когато преследва дивеч.

Далматинец

Далматинецът е основно разпознаваем като домашен любимец и е наистина любимец с веселите точки по кожата си, но наред с това е много бързо и енергично животно. Развива до 59, 5 километра в час и е сред най-бързите кучета.

Борзой

Наричат това куче руски вълк. Независимо и атлетично животно, което е сред най-бързите кучета, това е борзоят. Достига до скорост от 56 километра в час.

Доберман пинчер

Доберманът е бързо куче

Доберманите пинчери са добродушни, лоялни към стопаните и отлични спътници. Те са бдителни, интелигентни и на тях може да се разчита, затова военните често ги използват. Това са и едни от най-добрите бегачи, развивайки скорост от 48 километра в час.

Бордър коли

За колито най-характерно е, че е изключително мило животно, лоялно и послушно. Заедно с това бордър колито е чудесно работно куче в стадата и развива скорост от 48 километра в час при нужда.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest