Miau.bg»Статии»Кучета»Здраве на Кучето»Заболявания при мексиканско голо куче

Заболявания при мексиканско голо куче

Заболявания при мексиканското голо куче
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Въпросът коя е най-старата порода кучета е интересен не само от гледна точка на статистиката, но и по отношение на здравословния статус на животното, от който се интересува всеки стопанин. Как са свързани тези показатели?

Древните породи са се обособили и развили в съвсем естествена среда, без намесата на човека в селекцията им. Те са издържали проверката на естествения подбор, направен безпристрастно от природата и такива животни по принцип се радват на отлично кучешко здраве.

За най-древна кучешка порода се смята мексиканското голо куче, холо, както го наричат много често. Тази порода наистина може да се похвали с добра здраве и наследственост. Екземплярите холо са едни от малкото, които не страдат от наследствени генетични заболявания.

Отличното здраве на мексиканското голо куче върви ръка за ръка с жизнеността и игривия темперамент. Забавно и привързано към стопаните, това чудесно куче не създава проблеми и не изисква прекомерни здравни грижи, което е още едно предимство, правещо го чудесен домашен любимец.

Кои все пак са слабите страни и възможните заболявания при мексиканското голо куче?

То има такива и те са свързани главно с факта, че животното по-често се среща без косми. Това прави кожата му по-чувствителна към температурните промени - както в слънчеви горещи дни, така и на студено.

Проблемната кожа на кучето е причина за екземи, слънчеви изгаряния или дерматити. Затова грижата за кожата включва използване на различни защитни средства през лятото с висок слънцезащитен фактор - кремове, лосиони и други. Животното трябва да се пази от прекомерно излагане на слънце, особено в обедните часове.

Мексиканско голо куче

През зимата мексиканското голо куче се нуждае от кучешки дрехи, защото е създадено да живее в топъл климат и не понася студовете.

Други възможни здравни проблеми при голото куче са алергичните реакции и дерматите. Те обикновено са свързани с неправилно хранене. Затова на хранителната диета на тази порода се слага акцент по отношение на алергиите.

Трябва да се има предвид, че това животно много по-лесно може да се нарани, а раните зарастват трудно. Тъй като е много енергично и смело, холо трябва да се пази да не влиза в сблъсъци с други кучета, защото получени рани при него зарастват трудно.

Правилната грижа за мексиканското голо куче лесно отстранява всички евентуални здравни рискове и холо се представя като идеален домашен питомец.

Вижте още съвети за храненето на холо и обучението на мексиканското куче.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest