miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Хранене на мексиканско голо куче

Хранене на мексиканско голо куче

Хранене на мексиканско голо куче
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Мексиканското голо куче е интересна и рядка порода палета с много древен произход. Характерното за него е, че се е развило без участието на човека в селекцията му, тоест напълно по законите на естественият подбор. Това означава, че животните от породата са преминали всички проблемни етапи в развитието и съществуващите днес екземпляри се отличават с добър здравословен статус, тъй като са оцелели до наши дни.

Това е вярно като цяло, но все пак дори тази устойчива порода страда от някои кучешки заболявания, а това се отразява на изискванията към начина на живот и хранене на мексиканското голо куче, за да се елиминират здравословни проблеми.

Тъй като алергиите са сериозен дразнител при тези животни, а те се предизвикват много често от храната на кучето, стопанинът на това рядко за нашите географски ширини, но интересно куче трябва да бъде много внимателен с хранителната диета.

Най-напред е нужно да се проследи какво и в какви количества яде домашният любимец. Менюто на мексиканското голо куче трябва да се състави веднага и да се въвежда всеки продукт отделно, на етапи.

Най-лесно е да се заложи на готовите сухи и консервирани храни, непременно от висок клас, тя е обогатена с всичко необходимо за правилното развитие на домашния питомец.

Ако изборът падне върху естествено хранене с домашно приготвени храни, тогава трябва да се имат предвид продуктите, които най-често предизвикват алергични пристъпи. Това са:

- Продукти на сладкарската промишленост

- Риба и рибни деликатеси

Мексиканско голо куче

- Пиле и говеждо месо

- Яйца и продукти от тях

- Соя

Това не означава, че всички трябва автоматично да се изключат завинаги от диетата на кучето. Може полезните от тях да се въведат в минимални количества и ако няма неприятна реакция постепенно да се включат в менюто.

Забранените храни за мексиканско голо куче са:

- Лоша храна с изтекъл срок на годност

- Мазните храни

- Сладкишите

- Картофите

- Пушени, солени или обработени с подправки храни

- Храни със синтетични добавки

Тъй като мексиканското голо куче е месоядно животно, повече от половината от храната му трябва да бъде месна. Някои стопани дават на голото куче сурово месо, нарязано на малки парченца, но според специалистите това е твърде рисковано. Месото е най-добре да бъде термично обработено. Кокалите са позволени, но без тръбните, които увреждат зъбите.

Дреболиите също могат да бъдат включени в диетата, също добре обработени термично. Те ще бъдат деликатес за голото мексиканско куче.

С правилна диета хранителните алергии няма да представляват проблем за домашния питомец.

Прочетете още за отглеждането на мексиканско голо куче и други породи кучета без козина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest