Miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Хранене на американски той териер

Хранене на американски той териер

Хранене на американски той териер
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Храненето е основната грижа при отглеждане на кученце от каквато и да е порода. Какво обича да яде кутрето, какво не бива да му се дава, кога и по колко да се храни? Това са въпросите, които изникват веднага пред всеки начинаещ стопанин на малък американски той териер.

Добрата новина е, че тази порода е много непретенциозна по отношение на храната. Кучетата се отличават със завиден апетит и са почти всеядни. Това не означава, че на храненето им може да се гледа безкритично. Наложително е всеки собственик да следи менюто на своя домашен любимец, тъй като те страдат често от хранителни алергии. Ако се дава естествена кучешка храна, домашно приготвена, цвеклото и просото трябва да са изключени от продуктите, защото имат силни алергенни свойства.

Тъй като това са малки по размер животни, храната на той териера трябва да се разпределя на подходящи порции. Малки дози, особено за по-мързеливите от тях, са задължителни. Така ще се изключи възможността от затлъстяване. При активните обемът на храната трябва да се увеличава.

Що се отнася до вида храна, все повече собственици се насочват към промишлено приготвената храна. Съвременната хранителна индустрия приготвя висококачествена кучешка храна, съдържаща всички необходими хранителни вещества за поддържане на доброто здраве на животното. При избор на хранене с домашно приготвена храна, трябва да се дават допълнително нужните витамини и минерали под формата на хранителни добавки.

Честотата на хранене на американския той териер зависи от възрастта на кучето и от активността му. Малките кутрета се хранят 3-4 пъти на ден, докато за възрастните екземпляри храненето е стандартно като при всички породи - сутрин и вечер.

Американски той териер

При хранене на тази порода трудност може да възникне при избора на подходяща храна за той териер. Понякога се налага да се промени избраната марка с друга. Ако такава възможност се наложи по здравословни причини или поради желание на собственика, прехвърлянето към друга марка храна става постепенно като се следи реакцията на домашния питомец към новия вкус.

Не бива да се забравя, че той териерът се нуждае денонощно от чиста и прясна вода. Достъпът му до нея трябва да бъде неограничен.

Вижте още грижи за той териера, както и възможни заболявания при тези териери.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest