Miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Грижи за американски той териер

Грижи за американски той териер

Грижи за американски той териер

Компактно и непретенциозно куче - така с две думи може да бъде характеризиран той териерът. Ако някое семейство живее в малък апартамент, но пък обича четириногият лаещ приятел на човека, спокойно ще намери място за едно мъниче от породата американски той териер.

Малките кученца играчки често не са склонни да излизат постоянно навън и прекарват повечето си време в дома на собственика си. Това не важи обаче за той териерът от Америка. Това е кипящо от енергия животно, заради което е толкова мобилно, активно и весело.

Когато времето е хубаво, дребният ни приятел ще иска да прекарва много време навън и тази нужда трябва да се задоволи от собственика. Лошото време също няма да спре той териера, но тогава е необходимо да се погрижим за здравето му. Кучето се извежда облечено с кучешки дрехи - пуловерче или яке, които да го пазят от студа. Това е важно за здравето на той териера.

Въпреки че не изисква комплексни грижи и може да бъде причислен към непретенциозните породи, не бива домашният любимец да бъде напълно неглижиран. Достатъчно е късата му и гладката козина да бъде разресвана 1-2 пъти в месеца с подходяща четка. Периодичната проверка на очите и зъбите за замърсявания и кучешки заболявания също са достатъчни.

Ушите изискват по-системна грижа за американския той териер. Необходимо е да се избърсват всяка седмица с тампон, напоен с антибактериален лосион. Ноктите на кучето могат да се подрязват периодично със специалните ножички за животни.

Според експертите собствениците на тези мъници трябва да са по-бдителни през пролетта, когато се активизират паразитите - бълхите, кърлежите и подобни. Инсектицидните средства е нужно да са винаги под ръка. Може да се постави и яка на кучето, което ще засили защитата.

Американски той териер

Тъй като крайниците на тези животни са много тънки, това се явява тяхно слабо място и те често ги изкълчват. Затова домашният любимец трябва да се следи и при всеки признак за нараняване трябва да се потърси лекар, защото всяко окуцяване деформира скелета и променя качеството на живота на кученцето.

Добрият апетит на тези мъници е радваща характеристика, но често страдат от хранителни алергии и затова собственикът трябва да се грижи в храната на американския той териер да няма цвекло и просо, защото са силни алергени.

Както е видно, тези симпатични малки палавници не са претенциозни по отношение на грижите и могат успешно да се приспособят и в градска среда, което ги прави подходящи за домашно отглеждане.

Ето и други породи кучета за апартамент.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest