Miau.bg»Статии»Кучета»Дресура на Кучета»Обучение на американски той териер

Обучение на американски той териер

Обучение на американски той териер
Безшумна пила за нокти за домашни любимци
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Безшумна пила за нокти за домашни любимци
43.00 лв.
Виж ››

Американският той териер принадлежи към малките породи кучета, наричани също кучета-играчки. Те действително напомнят играчки и са весели, интелигентни създания, които запазват игривия си нрав през целия си живот. Животът с такова кученце никога не е скучен, защото то е извор на безкрайно много забавни трикове.

Въпреки че е скромно по размер, това куче е много смело, гордо и бдително. То не търпи тормоз и небрежно отношение и дискомфортът и болката са пагубни за него.

Изследователският характер на той териера е необходимо да бъде оставен да се развива, но не безконтролно. Малкото, но много подвижно животно се нуждае от обич и комуникация и ако не ги получава е тъжно и създава проблеми. Затова е необходимо да се отдели достатъчно внимание на обучението на американския той териер и социализацията на кучето.

Тази задача, която стои пред всеки стопанин на лаещ домашен любимец, при той териерът е много улеснена, защото мъниците обичат да бъдат близо до своя човек и да взаимодействат с него.

Друга добра възможност, която трябва да се използва, е тяхната любознателност, интелигентност и желание да усвояват нови знания, заради което бързо научават командите. Обучението в послушание е нещо, което трябва да започне от най-ранна възраст.

Американски той териер

Нужни са упорство, твърдост и добро и честно отношение към домашния питомец и дори начинаещ стопанин е в състояние да справи със задачата. Най-важното е обучаващия да покаже, че той е лидерът и властта му е безспорна, а малкия той териер трябва да изпълнява заповедите. Така малкото кученце ще разбере, че няма смисъл да претендира за мястото на водач, то вече е заето.

За тази порода е характерно, че често се използва като помощник на хора с увреждания - физически, умствени и забавено развитие, както и на глухи хора. Така че породата е подходяща за специализирани курсове, подготвящи кучета за такъв тип работа. Те са изключително бдителни и на тях може да се разчита. Американските той териери могат да бъдат обучени да надзирават и малки деца, стига малчуганите да не проявяват агресия към животни, защото той териерът няма да толерира подобно поведение.

Прочетете още за отглеждането на той териера и полезни съвети при хранене на американски той териер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest