miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Характер и поведение на ризеншнауцер

Характер и поведение на ризеншнауцер

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k746
Характер и поведение на ризеншнауцер
Kомплект четки за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Kомплект четки за кучета
20.00 лв.
Виж ››

Ризеншнауцерът е е най-едрият сред трите вида шнауцери. Той е бил създаден в Германия като работно куче, но днес е обичан домашен любимец. Какво трябва да знаете за характера и темперамента на ризеншнауцера?

Най-напред трябва да запомните, че това е едро куче, пълно с енергия. Ако искате да го отглеждате в апартамент, ще трябва да го разхождате по-продължително и да му осигурите необходимите кучешки упражнения. По поведение ризеншнауцерът е активно и умно куче, винаги готово за действие. Той също така е много лоялен пазач, който ще бди над семейството и дома ви.

Поради своя интелект, добра дисциплина и готовност за действие представителите на породата се изявяват активност като кучета-водачи, полицейски кучета и при търсенето на хора.

Гигантският шнауцер се отличава като много лоялно куче, което обаче е и териториално. Това го прави добър пазач, но и опасен охранител за неканените гости на дома. За тези кучета не представлява трудност да различат желаните посетители на домакинството и натрапниците.

Както вече споменахме, по темперамент ризеншнауцерите са много активни и готови за приключения. Те не са подходящо куче за възрастни хора, тъй като имат нужда от дълги разходки и повече действие. Но пък с радост ще спортуват със стопани, които всяка сутрин практикуват джогинг в парка. Ще се радват още на плуване и туризъм в планината.

Ризеншнауцерите са едри и силни животни, които бързо се учат. Когато бъдат дресирани правилно, те се превръщат е заменим член на семейството. Съобразителни и в същото време пъргави, те могат да са верен помощник и приятел на своя човек. Разбира се, много е важно да бъдат отглеждани от отговорен и стабилен стопанин, който да социализира кучето навреме и да не злоупотребява с неговите физически дадености.

Ризеншнауцер

Тъй като кучето едро, е важно да се установи пълен контрол над него. По тази причина породата не е подходяща за неопитни стопани, които не са запознати с основните правила при дресура и обучение на куче. Неглижираното куче може да стане опасно, като това зависи не само за ризеншнауцера, но и за останалите породи.

Ако сте готови за предизвикателството да отглеждате гигантски шнауцер, ще бъдете възнаградени с неговата безкрайна преданост до края на живота му.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest