Име за черна котка

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k842
Име за черна котка
Снимка: suetot/ pixabay.com
Универсална четка за косми за прахосмукачка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсална четка за косми за прахосмукачка
26.00 лв.
Виж ››

Черните котки са мистериозни и красиви. С тях са обвързани различни предания и легенди. Въпреки популярното схващане, че черните котки носят лош късмет, в някои странни те са смятат за проводници на добрия късмет и благополучието.

В Древен Египет тези животни се свързват с изобилието и богинята Бастет, която бди над посевите и бременните жени. Неслучайно убийството на котка в Древен Египет е престъпление. В келтските предания се разказва за вълшебна черна котка с бяло петънце, която бди над къщите. В Япония вярват, че черните котки носят любов, богатство и добра атмосфера у дома.

Идеята, че черните котки носят лош късмет, вероятно води началото си от Средновековието, когато в европейските страни, започват да свързват тези котки със зли сили. Нещо повече - самотните възрастни дами, които се грижат за тях, дори се разглеждат като магьосници.

В по-отминали времена британски моряци са качвали на корабите черна котка за късмет. С уважение към черните писани са се отнасяли и съпругите на рибарите, вярвайки, че животното ще ги закриля.

Ето и още любопитни факти за черните котки:

Има над породи черни котки, сред които са персийска котка, норвежка горска котка, рагамъфин, японски бобтейл, бомбай, скотиш фолд, британска късокосместа, ориенталска котка и др.

Въпреки че котките изглеждат черни, те могат да променят цвета на козината си и на места да имат шоколадови петна или сива козина.

Според някои изследвания черните котките оцеляват по-лесно и имат по-здрава имунна система. Друг интересен факт е, че черните котки имат жълти очи.

Черните котки имат много почитатели заради необикновения си външен вид. Ето защо в Япония има дори котешко кафене, посветено именно на тези мъркащи създания.

Въпреки че много хора отказват да си вземат черен домашен любимец поради суеверия, това не променя факта, че черните котки са страхотни приятелчета.

Ако и вие планирате да си вземете такава писана, ето няколко идеи за имена на черни котки:

Име за черна котка

- Блеки;

- Чернуша;

- Чери;

- Пантера;

- Кроу;

- Плуто;

- Уидоу;

- Хърли;

- Сторми;

- Буря;

- Фреди;

- Иви;

- Луна;

- Космо;

- Нели;

- Сабрина;

- Фоги;

- Комет.

Име за черна котка
Снимка: PetGuide.com

Това са сред най-интересните имена за черна котка. Вижте още как да кръстим бяла котка и име за сива писана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest