Miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Породи едри кучета в черно

Породи едри кучета в черно

Куче в черно
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Елегантност и изтънченост - това е характерно за кучетата в черно. Абаносовото палто на едро едро куче го отличава веднага от всички други и предизвиква интерес. Ето няколко представители на изисканите черни красавици в кучешкото царство.

Белгийска овчарка

Белгийската овчарка е интелигентно и бдително животно и е единствената сред овчарските породи в Белгия, която е оцветена в черно.

Това са кучета, пълни с енергия, лесни за обучаване, а лъскавото им черно палто се поддържа лесно.

На височина стига до 66 сантиметра, а теглото им е около 30 килограма. Женските са с около 5 сантиметра по-дребни и около 5 килограма по-леки.

Черен руски териер

Това черно куче прилича на гигантски шнауцер. Има същите контури на тялото и дълга брада, но е два пъти по-едър от него.

Черни породи кучета

Това куче не може да се гледа от всеки, нужно е стопанинът му да е експерт по отглеждане на силни и волеви кучета. Грубата му черна козина изисква 2 пъти в седмицата да се разресва много старателно.

Кучето достига до 76 сантиметра височина, а теглото му до 60 килограма. Женските са малко по-дребни - до 72 сантиметра и до 50 килограма.

Нюфаундленд

Това едро куче носи името си от остров Нюфаундленд, където е било работно куче, помощник на рибарите, където дърпало лодките и мрежите при риболов.

Нюфаундленд има гъста черна козина и масивно тяло, но те контрастират на кроткия му и благ нрав. Малките кутрета са много игриви, но като възрастни са спокойни и послушни.

Това едро черно куче достига до 71 сантиметра височина и 68 килограма тегло при мъжките, женските са малко по-дребни. Кученцата Нюфаундленд са много сладки.

Породи едри кучета в черно

Ризеншнауцер

Това сравнително голямо черно куче води своя произход от Германия, където е било работно куче, помощник на пастирите. Има атлетично телосложение, бързи реакции и характерна брада, която го отличава веднага.

Ризеншнауцерът е умно и смело животно, което е отличен пазач и е способно да взима самостоятелни решения. Това е предано куче, което се отнася добре с децата и е чудесен домашен любимец.

Мъжкото куче от породата достига до 71 сантиметра височина и тегло до 36 килограма, а женските са само малко по-дребни.

Вижте също и породи дребни кучета в черно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest