Miau.bg»Статии»Кучета»Породи Кучета»Породи дребни кучета в черно

Породи дребни кучета в черно

Породи дребни кучета в черно

Да си има човек малък черен вихър вкъщи и това да бъде неговото куче, е интересна възможност. В абаносово черните породи кучета има елемент на елегантност и изтънченост, които дори малките размери не могат да обезличат.

Даже напротив, правят мъничето още по-забележителен член на семейството. Ето някои от възможните породи черни малки кученца за домашен питомец.

Черен мопс

Тази разновидност на породата е рядко срещана, но става въпрос за много красиво куче. То е черно като абанос, без никакви петна по него. Срещат се и такива с бяло петно на гърдите и бели възглавнички на лапичките. Малкият красавец има само един слой козина и се скубе по-малко, затова е доста търсен представител на сладурската дребна порода куче.

Афенпинчер

Черно дребно куче Афенпинчер

В миналото тези дребосъци са били използвани за лов на плъхове и други паразити. Въпреки дребния си ръст от около 30 сантиметра и тегло до 10 килограма те са смели, темпераментни и очарователни спътници, които са и много забавни. Изискват обаче значителна грижа за палтото им, което трябва да се четка всекидневно и да се подстригва на няколко месеца.

Шиперке

Малкият шиперке (на водещата снимка) е работил като пазач на кораби и баржи още през Средните векове. Името на породата означава малък капитан на фламандки и показва каква роля е играл мъникът в миналото.

Сега, когато говорим за него, трябва да знаем, че става въпрос за развълнувано, очарователно дребно куче с плътно черна козина и блещукащи тъмнокафяви очи.

Кучето е малко, около 32 сантиметра височина и до 9 килограма тегло, но има достатъчно енергия да придружава стопанина във всичките му приключения. Тези дребосъци са страхотни пазачи и сърцато защитават дома на семейството, в което живеят.

Черен померан

Несъмнено малкото черно кълбенце козина е прекрасна гледка във всеки дом. Само около 24 сантиметра височина и до 3 килограма тегло, това миниатюрно кученце е било обект на обожание от кралските особи в миналото, а сега голяма радост за децата, но и за възрастните в семейството, където се отглежда тези живи, игриви черни топки.

Енергичните померани имат нужда от много внимание и грижи за двойната им козина. Редовното подстригване и разресване са всъщност забавна и приятна грижа, защото става въпрос за жива и красива играчка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest