miau.bg»Статии»Кучета»Породи Кучета»Породи дребни кучета в бяло

Породи дребни кучета в бяло

Породи дребни кучета в бяло
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Малко бяло кученце - компаньон вкъщи е мечта за всеки любител на четириноги лаещи домашни питомци. Такова описание поражда представа за сладка игрива топчица. Възможностите никак не са малко, а изборът сигурно ще бъде затруднен, защото красотата е отличителна черта на всяка порода, отговаряща на това изискване.

Кои са най-известните породи бели мъници, които ще разтопят сърцето на цялото семейство? Ето няколко възможности.

Малтийска болонка

Малтийските болонки са едни от най-известните малки бели кученца. Познава се по своята дълга, права, гладка козина и по безстрашието си пред по-големи кучета. Тези малки пухкави герои не ръсят косми из къщи, защото козината им рядко пада. На практика малтийската болонка е едно прекрасно куче-играчка, отглеждано с любов и възхищение от векове. Имат фантастичен темперамент, побран в 4 килограма тегло и 25 сантиметра ръст.

Бишон фризе

Бишо Фризе - малко бяло куче

Това е френската болонка, отглеждана преди от аристократите, но след френската революция вече са домашни животни във всеки дом. Правят впечатление с безупречен външен вид и много приличат на детска играчка.

Любовта и грижата към домашния питомец означава редовно посещение при фризьора, защото козината им се нуждае от прическа. Другото изискване е постоянното внимание на стопанина. Кученцето не бива да стои дълго само. То се привързва силно към хората, зависимо е от тяхното внимание и може поведението му да стане доста разрушително, ако няма обкръжението, от което се нуждае около себе си. Стига до 30 сантиметра ръст и до 5 килограма тегло.

Померан

Малко, бяло и пухкаво, това е мини кученцето померан. Било е любимец на кралските особи, а днес на всяко семейство, особено на децата. Тъй като има жизнена личност, красиво и меко палто померанът бързо стана една от любимите живи играчки-кученца за децата, а и не само за тях. Размерът им буди умиление - до 24 сантиметра ръст и 3 килограма тегло.

Японски шпиц

Японски шпиц - малко бяло куче

Това е малко, но огнено кученце. То заблуждава с външността си. Мъничко е, но е отлично куче пазач. Личността му надхвърля далече ръста му. Енергичните японски мъници имат нужда от много активно всекидневие, защото иначе може да станат неспокойни.

Чихуахуа

Това мъниче съперничи на болонката за най-известния малък домашен любимец с бяло кожухче. Той е забавно и весело животно, което се нуждае от много внимание. Много енергия има в 6 килограма тегло, но трябва да се има предвид, че боледуват често.

Вижте още кои са породите дребни кучета в черно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest