Miau.bg»Статии»Птици»Папагали»Най-красивите едри папагали

Най-красивите едри папагали

Най-красивите едри папагали

За да бъде оценена нечия красота, тя трябва да бъде добре видима. Важи и за птиците, включително папагалите. Едрите представители на папагалите са изумителни на външен вид създания, които спират дъха не само с пъстротата си, но и с размера си, който подсилва представата за съвършенство, което те излъчват с вида си.

Най-красивите едри папагали рядко са домашни любимци, а това още повече засилва представите, изтъкващи тяхната необикновена красота. Ето някои от тях.

Червена и хиацинтна мака

Където и да се появи красивия папагал мака, веднага приковава вниманието към себе си. Няма как да бъде различно. Птицата има впечатляващи размери, тя тежи 1100 грама и е дълга заедно с опашката 90 сантиметра.

Впечатление маката прави не само с размера, но и с хищническият си висок клюн и дългата заострена опашка. Оперението на птицата е червено, както показва и името, има бели бузи, а покривните пера по крилата са жълти или сини.

Хиацинтната мака пък е с наситено син отличителен цвят, с клюн, очертан с жълто.

Ара

Тези птици са сред най-известните видове папагали. Жълто-зелените пернати с ярко червени вратове и гърди са наистина много популярни и доста едри, до около 1200 грама стига теглото им. Представата за тях като красавици идва и от много приятелски настроения им темперамент.

Черно какаду

Черно какаду
Снимка: Danielle Shaw/Pixabay.com

Тази птица е по-скоро необичайна на външен вид. Представлява доста едра птица, около 800 грама цялата в черно оперение, висок помпозен гребен и червени бузи. Черното какаду е агресивна и трудна за отглеждане птица, но много интригуваща като външност.

Какаду инка

Този красив едър папагал, тежащ около 400 грама, не е особено голям в сравнение с други големи представители на вида, но наистина пленява с мекото си розово оперение, петнистия си червен гребен, рамкиран с бели пера, от което птицата добива много помпозен вид. Невероятна красавица, която може да украси и най-изисканото място.

Бронзовокрил папагал

Достатъчно е да се направи кратко описание на този вид, за да се добие представа защо заслужава място сред красивите папагалови птици. Синият папагал е с розови гърди, бронзови крила и жълт клюн и живее в Южна Америка. Освен че са красиви, тези папагали са и много общителни и се събират на големи ята.

Ако се замисляте дали да не си вземете домашен любимец папагал, разгледайте тези обяви за папагали.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest