Miau.bg»Статии»Птици»Папагали»Най-красивите дребни папагалчета

Най-красивите дребни папагалчета

Най-красивите дребни папагалчета

Когато е творила външният вид на папагалите природата не е пестила цветовете. Може да се каже, че разточителството важи и по отношение на останалите им отличителни белези - клюна, краката, очите. Всичко това ги прави много екзотични, те привличат и задържат погледа върху себе си.

Естествено възниква желанието красивата птица да бъде част от дома и това е напълно възможно, защото папагалите от различен вид, големина и цветово разнообразие отдавна са домашни любимци за много хора.

Да видим кои от малките папагалчета могат да спорят за приза най-красиви?

Многоцветно лори

Това малко птиче, тежащо само 120 грама, сякаш е излетяло от детска рисунка. Толкова много цветове е събрало върху малкото си тяло. То е със синьо оперение на главата и коремчето, гърбът му е в наситено зелено, както и крилата и опашката, клюнът му е червен, а отстрани е обагрен в жълто.

Розела
Снимка: Lindell325/pixabay.com

Като прибавим и фактът, че лесно свиква със стопаните си и бързо се учи, това дребно папагалче наистина е ценна красавица у дома.

Пъстра розела

Птичката е 110 грама, тоест мъничка. Цветовете на розелата обаче са много екзотични. В оперението се срещат жълт, зелен, червен и син цвят. Главата им често е червена, бузите-бели, а опашката е оцветена стъпаловидно.

Корела нимфа

Още един очарователен мъник в папагаловото семейство, който няма да остави никого безразличен е корелата нимфа. Очарователните розови бузи на птичето правят още по-силно впечатление като се прибави и наличието на гребен. Цветът на оперението му не е много пъстър. Основно е обагрен в жълто, маслиненосиво или бяло.

Дребното, тежко едва 100 грама малко папагалче, е характерно и с това, че мъжката е по-ярко обагрена от женската. Може да се научи да говори и това добавя още очарование към външния му вид.

Неразделки
Снимка: TRAPHITHO/pixabay.com

Неразделки

Едни от най-дребничките красави папагалчета са неразделките. Тежат едва 50 грама и са много пъстри. Ярките им пера са с преобладаващи зелени, червени, сини, жълти цветове и техни нюанси. Тъмните им очи контрастират на бялото кожа около тях. Те изглеждат прекрасно, защото са винаги по двойки, сгушени едно в друго.

Вълнисто папагалче

Най-популярният домашен любимец е много красив, с преобладаващ прекрасен зелен цвят. Тяхната красота се допълва от приятния им характер и лекото им отглеждане на вълнисти папагалчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest